De gemeente stelt elk jaar de waarde vast van alle onroerende zaken in de gemeente. De waarde van uw woning of niet-woning, zoals een kantoor of winkel, staat in de WOZ-beschikking. U vindt de WOZ-beschikking op uw aanslag onroerendezaakbelasting (OZB). Binnenkort ontvangt u bericht van de gemeente over de WOZ-waarde van uw woning op de peildatum 1 januari 2023. Is de WOZ-waarde volgens u te hoog? Of heeft u vragen hierover? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0511. Wij helpen u graag!

Wilt u bezwaar maken? Dit kunt u zelf doen!

U kunt bezwaar maken tegen de WOZ-waarde. Bezwaar maken kan gemakkelijk via onze website, kijk hiervoor op bezwaar-woz-beschikking. Dat moet binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. 

Niet bezwaar maken via een bureau

Er zijn veel bureaus die uw WOZ-bezwaar in behandeling willen nemen. Wij adviseren u hier niet mee in zee te gaan. Zelf bezwaar maken is gratis, makkelijker, sneller en persoonlijker dan via een bureau. En u heeft net zoveel kans op het verlagen van uw WOZ-waarde. U kent uw eigen woning het beste en weet waarom de WOZ-waarde mogelijk niet klopt. U heeft hier dus geen bureau voor nodig.

Bovendien sturen bureaus een hoge rekening naar de gemeente als het bezwaar wordt toegekend. Uiteindelijk worden deze hoge kosten door inwoners betaald. Dus heeft u vragen over uw WOZ-waarde of bezwaar maken? Regel het via de gemeente!