Voordat u bezwaar indient: heeft u het taxatieverslag van uw woning met vergelijkbaar verkochte woningen gezien?

DigiD linkBekijk het taxatieverslag van uw woning

Bezwaar maken is niet meer mogelijk

U kunt geen bezwaar meer maken tegen de WOZ-beschikking/aanslag.

Ik maak bezwaar tegen de WOZ. Moet ik dan ook nog bezwaar maken tegen de aanslag ozb?

Nee, een bezwaar tegen de waarde is automatisch ook een bezwaar tegen de aanslag onroerende zaakbelasting.

Moet ik de aanslag betalen als ik bezwaar maak?

Ja. Als u bezwaar maakt heeft u niet automatisch uitstel van betaling. U moet nog steeds het bedrag op uw aanslag aan de gemeente betalen. Als uw bezwaar wordt goedgekeurd, krijgt u achteraf uw geld weer terug.

Hoe kan ik bezwaar maken?

Bezwaar maken is niet meer mogelijk. U kon tot en met 8 april 2024 bezwaar maken. Het formulier bezwaar WOZ-waarde kan in voorkomende gevallen door de gemeente worden omgezet in een formele procedure. Na ontvangst van het formulier bezwaar WOZ-waarde ontvangt u van de gemeente een ontvangstbevestiging en neemt de taxateur van de gemeente eerst informeel contact met u op.

  • Binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking/aanslag het formulier bezwaar WOZ-waarde in te dienen, het liefst digitaal via de onderstaande button "indienen formulier bezwaar WOZ-waarde", maar op papier uitprinten van dit formulier en per post versturen kan ook.
  • Het is van belang dat u uw telefoonnummer en emailadres invult.
  • Mocht u niet beschikken over een emailadres, dan kunt u het formulier bezwaar WOZ-waarde, onderaan deze pagina, uitprinten en per post versturen naar de gemeente. Vergeet niet uw telefoonnummer te vermelden!
  • Of u schrijft zelf een brief.

Iemand anders dient bezwaar in

Het kan zijn dat er iemand anders namens u bezwaar maakt. Indien dit het geval is, dient het bezwaarschrift van een door u ondertekende machtiging te worden voorzien.