Bern fan De Poppestien kroane ta grientekampioen

Feest op locatie De Poppestien van kinderopvang Kinderwoud in Burgum. De kinderen kregen bezoek van Wendy Wortel en werden gekroond tot groentekampioen. Samen met Wendy en High Five Sportstimulering deden ze daarna een spel. Uit handen van wethouder gezondheid Caroline de Pee kregen alle kinderen een groenteboxje die ze zelf vulden met groenten. In het boxje zitten vouchers van de ALDI voor (snoep)groenten. Aanleiding voor het bezoek is de afsluiting van het project groenteboxjes.

3 maanden elke dag groente 

In Tytsjerksteradiel deden 830 kinderen die gebruik maken van kinderopvang mee aan het project groenteboxjes. Zij kregen de afgelopen drie maanden op de opvang elke dag verschillende soorten groenten aangeboden.

In het groenteboxjesproject worden groenten op een leuke en verrassende manier aangeboden als tussendoortje. Onderzoek van de Universiteit van Maastricht heeft aangetoond dat kinderen na drie maanden niet alleen meer verschillende soorten groenten kennen, maar er ook meer van genieten. Zo wordt groente eten niet alleen leuker, maar ook nog eens veel lekkerder!

JOGG 

‘Met ondersteuning van JOGG werken we aan een gezonde leefomgeving voor kinderen waarin het maken van gezonde keuzes gewoon wordt. Een project zoals de groenteboxjes draagt hieraan bij’, aldus wethouder Caroline de Pee. 

Bern fan De Poppestien kroane ta grientekampioen