Als u vrijwilligerswerk doet, bent u niet altijd goed verzekerd. Daarom heeft de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten. Bent u vrijwilliger binnen de gemeente Tytsjerksteradiel? Dan bent u automatisch verzekerd bij deze verzekering. Dit betekent dat u verzekerd bent als u een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt.

Hoe werkt het?

Vrijwilligers moeten zich, in geval van schade, eerst melden bij hun eigen aansprakelijkheidsverzekering. Wanneer deze verzekering niet of geen volledige dekking verleent, moet de vrijwilliger een afschrift hiervan sturen naar AON. Daarna nemen zij de schademelding in behandeling.

Wanneer schade gemeld wordt bij AON zullen zij vragen naar het polisnummer van de verzekeringnemer. Dit polisnummer is op te vragen bij de vrijwilligerscentrale (telefoonnummer 0511 - 46 78 08, of kijk op de website van de Vrijwilligerscentrale Burgum. De afhandeling van schadegevallen gaat rechtstreeks via AON. Er kan contact worden opgenomen met AON via de contactpagina.

Voorwaarden

De vrijwilligersverzekering is een verzekering met een zo genoemde secundaire dekking. Dit betekent dat vrijwilligers in geval van schade zich eerst dienen te melden bij hun eigen aansprakelijkheidsverzekering. Bekijk voor meer informatie de informatiefolder.