Heeft u in 2022 energietoeslag gekregen? Dan krijgt u vóór 1 april € 500 energietoeslag voor 2023. Dit is een voorlopig bedrag. U hoeft dit niet aan te vragen, u ontvangt het bedrag automatisch.

In juli maken we meer bekend over de verdere uitbetaling van de energietoeslag wanneer we groen licht van het Rijk krijgen.

Aanvragen energietoeslag 2023

Nee, u kunt de energietoeslag 2023 nog niet aanvragen. Wij wachten op groen licht van het Rijk. Zodra het kan kunt u de energietoeslag bij ons online aanvragen.

Voor 2022 kunt u geen energietoeslag meer aanvragen. Heeft u een aanvraag energietoeslag 2022 gedaan en nog niets van ons gehoord? Wij verwerken uw aanvraag zo snel mogelijk. U krijgt hierover bericht van ons. 

Is de energietoeslag niet genoeg?

Naast de energietoeslag kunt u misschien gebruik maken van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Er wordt dan gekeken naar het inkomen van het huishouden en naar de hoogte van de energiekosten. 

Aanvragen kan tot 1 mei 2023 via Geldfit.nl. Aanvragen begint met de Noodfonds-check om te kijken of u ervoor in aanmerking komt. Ook kunt u dan gelijk de aanvraag invullen.

Doe de Noodfonds-check(externe link)  

Of bel met 0800 – 8115 (gratis).

Heeft u hulp nodig? In de bibliotheek kunt u hulp krijgen bij uw aanvraag. Dat kan via het Informatiepunt Digitale Overheid, De Papieren Brigade. U kunt ze bellen op 0511 – 46 52 00

Voorwaarden Tijdelijk Noodfonds Energie

U moet voor het Tijdelijk Noodfonds Energie aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Een huishouden met een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 2.980 (alleenstaand) of € 4.180 (samenwonend) én
  • Huishoudens hebben zelf een contract voor gas, stroom of stadswarmte bij een energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13 procent van het gezamenlijk bruto-inkomen.

Heeft u geen recht op energietoeslag? Maar heeft u wél moeite met het betalen van uw energierekening?

Dan kunt u bijzondere bijstand bij ons aanvragen. Wij bekijken dan hoe wij u kunnen helpen.

Wat kan ik zelf doen om energie te besparen?

Kleine aanpassingen kunnen jaarlijks al veel energieverbruik en geld schelen. Onze energiecoaches helpen u daar graag bij. Dat kan al met kleine stapjes. Bijvoorbeeld door tochtstrips aan te brengen, de verwarming ’s nachts lager te zetten of door minder lang te douchen.

Onze energiecoach geeft u graag tips. Neem contact met ons op voor een afspraak(externe link).

Maakt u schulden door de stijgende energierekening?

Wij kunnen samen met u al uw schulden op een rijtje zetten. Wij gaan dan op zoek naar de beste oplossing zodat u zo snel mogelijk van uw schulden afkomt.

Lees meer over schulddienstverlening
 

Contact

Heeft u nog vragen over de eenmalige energietoeslag? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0511(externe link) of mail naar gemeente@t-diel.nl.