100e woning in Garyp klaar: op weg naar aardgasvrij!

De woning van de familie Pander aan de Lytse Buorren is de 100e woning in Garyp die de subsidie uit de proeftuin Aardgasvrije Wijken heeft gebruikt. Met deze subsidie hebben zij een grote stap gezet richting aardgasvrij. Wethouder Berber van Zandbergen feliciteert de familie Pander met deze mooie mijlpaal.

Garyp is goed op weg om het eerste aardgasvrije dorp van Nederland te worden. Inmiddels zijn er al 100 woningen volledig van het aardgas af of hebben de stap gezet naar aardgasarm. Ook zijn er meer dan 400 woningscans gedaan in het dorp van ruim 600 woningen. Met een woningscan wordt duidelijk welke stappen er gezet moeten worden om aardgasvrij te wonen. Voor de familie Pander was de woningscan een handig hulpmiddel bij de aanpak van hun woning. De subsidie die voor Garyp beschikbaar is, was samen met de landelijk beschikbare subsidies een fijne steun in de rug. Door extra te isoleren, het plaatsen van zonnepanelen, aanschaffen van een inductieplaat en het glas te vervangen door HR++ en over te stappen op een hybride warmtepomp als warmtebron, is het nu zo ver. Een aardgasarme woning, die heel comfortabel is.

“Wij zijn heel blij dat we deze stap hebben gezet. Voor ons was het een mooie manier om ons steentje bij te dragen en tegelijkertijd de woning comfortabeler te maken, en klaar voor de toekomst,” aldus de familie Pander.

Om geheel aardgasvrij te worden of om de tussenstap naar aardgasarm te zetten, krijgen inwoners van Garyp extra subsidie vanuit het Programma Aardgasvrije Wijken . Woon je in Garyp en wil je ook op weg naar aardgasvrij wonen? Maak dan online een afspraak voor een woningscan via Quick Scan – Aardgasvrij Garyp.  Of bezoek It Enerzjyhûs.