Verhalen van collega's

Wij zijn een gemeente van ruim 600 collega's die haar inwoners graag vraagt: wat kunnen we voor elkaar betekenen? Leer onze organisatie beter kennen aan de hand van een aantal persoonlijke verhalen van medewerkers. Wie weet word jij onze toekomstige collega!

Het verhaal van Sita

Ik heb 7 jaar met veel plezier gewerkt als medewerker van het Klanten Contact Centrum (KCC). Waarbij ik contact had met inwoners en hun vragen beantwoordde via telefoon, e-mail en social media. Ik vond het leuk om klanten te helpen met een passende oplossing. 

Ik had veel contact met collega's, maar wilde mijn collega's en de organisatie beter leren kennen. Daarom heb ik intern gesolliciteerd naar de functie van Teamassistent bij de afdeling Advies en Ontwikkeling Ruimte. Nu ondersteun ik het management en collega's uit het team. Ik ben betrokken bij mooie projecten. 

Het voordeel van intern solliciteren is, dat collega's je al kennen. Ik had niet alle gevraagde kwalificaties voor Teamassistent, maar wel veel kennis van de organisatie en vooral het vertrouwen van collega's. Ik ben blij dat ik deze kans gegrepen heb!

Het verhaal van Jan (gastheer KCC)

Met mensen omgaan vind ik het allerleukst en het stuk mensenkennis heb ik meegenomen uit het café van mijn ouders van vroeger. Betrokkenheid is belangrijk. Met inwoners aan de balie beleef je letterlijk ook van alles. 

Soms bied ik een luisterend oor of maak een grapje. Het is altijd de toon die de muziek maakt. Voor mij is iedereen een gast en alles wat je geeft, krijg je terug!

Het verhaal van Jan (beleidsmedewerker economische zaken)

Ik zat in het projectteam van de Centrale As en bood ondersteuning aan de bestuurders. De Centrale As is het grootste wegenproject in de provincie Fryslân geweest. In het project is veel gedaan aan de gebiedsontwikkeling rondom de As, via landschapsversterking, natuurontwikkeling, aanleg recreatieve paden en boerderijverplaatsingen. 

Ook zijn via het programma Kansen in Kernen de doorgaande wegen in Garyp, Burgum en Hurdegaryp heringericht en is er mooie bebouwing toegevoegd. Ik ben grutsk op de Centrale As en ook grutsk dat ik met veel collega’s onderdeel was van dit project.