De sollicitatieprocedure

Je hebt bij ons gesolliciteerd, hoe nu verder? Lees hier de verschillende stappen van ons sollicitatieproces.

Zo werkt het:

 1. Afgerond: Selectie brieven en cv's 

  Na de sluitingsdatum nemen we de tijd om alle sollicitatiebrieven en cv's zorgvuldig door te nemen. Binnen gemiddeld drie werkdagen selecteren we de kandidaten die het beste aansluiten bij de functie. Maak je geen zorgen, we laten je zo snel mogelijk weten of er een match is of niet, via Werken in Friesland.

 2. Afgerond: Eerste gesprek 

  Op de afgesproken tijd meld je je bij de balie. Tijdens het gesprek ontmoet je de Teamleider en een collega uit het team. Soms is er ook een HR-adviseur aanwezig. Het gesprek duurt gemiddeld 45 minuten en we zullen je na het gesprek laten weten wanneer je een reactie kunt verwachten.

 3. Afgerond: Tweede gesprek 

  In sommige gevallen kan een tweede gesprek nodig zijn om een nog beter beeld te krijgen van jouw vaardigheden en persoonlijkheid. Als dit het geval is, bellen we je op en sturen we je een extra uitnodiging via WerkeninFriesland. Na deze gesprekken zullen we je persoonlijk op de hoogte stellen of er een match is of niet. Via WerkeninFriesland ontvang je de definitieve bevestiging of afwijzing.

 4. Afgerond: Arbeidsvoorwaardengesprek 

  Gefeliciteerd, als er een wederzijdse match is, nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we onder andere het salaris en de startdatum. De gemaakte afspraken sturen we je per e-mail toe. We vragen je ook om enkele documenten, zoals een kopie van je paspoort en bankpas. Zodra we jouw gegevens hebben verwerkt in ons systeem YouForce, ontvang je de arbeidsovereenkomst digitaal.

 5. Afgerond: Je gaat starten!

  Na de digitale ondertekening van de arbeidsovereenkomst in ons systeem YouForce gaan we aan de slag om alles voor jouw eerste werkdag in orde te maken. We regelen een werkaccount, bereiden een laptop en telefoon voor en zorgen ervoor dat je op je eerste werkdag je persoonlijke toegangspas ontvangt.

  We kijken ernaar uit om je te ontmoeten. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Veel succes met je sollicitatie!