Melding doen met Fixi

Komt u een losse stoeptegel, een omgewaaide boom of een kapotte lantaarnpaal tegen? Geef het aan ons door met Fixi. De gemeente neemt het daarna in behandeling.

Laat u uw e-mailadres achter? Dan houden wij u op de hoogte van de voortgang.

Hoe werkt het?

U kunt de locatie op de kaart aangeven, of u vult het adres zelf in. Hierna geeft u aan over welke categorie u een melding wilt doen en geeft u een beschrijving.

Liever melding doen via de app? Download dan de Fixi-app voor iOS of Android.

Heeft u nog vragen over hoe Fixi werkt?

Waarschijnlijk vindt u het antwoord in de lijst met veelgestelde vragen.

Liever bellen?

Wilt u liever bellen? Of is er een gevaarlijke situatie? Kies dan uit de volgende nummers:

  • Gemeente: 14 0511. Werkdagen 08.30 - 17.00 (vrijdags tot 16.30 uur): voor vragen over milieu en meldingen, zoals vervuiling, losse stoeptegels of stankoverlast;
  • Gemeentecalamiteitennummer: (0511) 460 888. Buiten kantooruren: voor dringende meldingen over wegen en rioleringen;
  • Provincie milieucalamiteiten: (058) 212 24 22. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar: voor water- of bodem verontreiniging, vissterfte of olielozingen;
  • Brandweer of politie: 112. Bij nood: voor omgewaaide bomen en andere gevaarlijke situaties.

Voor meldingen over water kunt u terecht bij meldpuntwater.nl.

Overlast evenementen Groene Ster

Voor algemene, niet spoedeisende klachten over evenementen in de Groene Ster kunt u een melding doen bij de gemeente Leeuwarden.

Overlast vaartocht Lits-Lauwersmeerroute

Gemeenten, provincie, politie, ondernemers en De Marrekrite werken samen aan een aantrekkelijke en veilige Lits-Lauwersmeerroute. Wij vinden het belangrijk dat u vrij en ontspannen kunt recreëren op De Swemmer in Noordoost Fryslân. Het kan echter voorkomen dat u overlast ondervindt tijdens uw vaartocht. Het is belangrijk dat u melding maakt van uw ervaringen zodat wij onze aanpak voor het tegengaan van de overlast kunnen verbeteren en aanscherpen. Met het meldingsformulier zwemmersoverlast kunt u hier een melding van doen.

Afbeelding van een kleurplaat

Doe mee met de kleurwedstrijd!

Vanwege de lancering van Fixi roepen wethouders Willemsma en de Haan van Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen gezamenlijk een kleurwedstrijd in het leven. Doe je mee met de wedstrijd? De kleurplaat staat in de Actief en de Feanster van woensdag 10 februari, maar is ook hier te downloaden: download kleurplaat

Spelregels

Kleur deze kleurplaat in, maak er een foto van en plaats hem vóór 14 maart op Facebook of Instagram met de #FixiTytsjerksteradiel of #FixiAchtkarspelen. En maak kans op leuke prijzen!