Wij zijn een plattelandsgemeente ten oosten van de provinciehoofdstad Leeuwarden. Het ligt in het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Het is een gebied met veel ruimte en water. De gemeente telt 17 dorpen en een aantal buurtschappen. De gemeente heeft 32.416 inwoners (per 1 januari 2023). De hoofdplaats is Burgum. Hier staat ook het gemeentehuis. Sinds 1989 is de Friese naam van de gemeente de officiële naam, net zoals de namen van de dorpen in het Fries zijn.

Meer informatie vind je op Feiten en cijfers gemeente

Werkmaatschappij 8KTD

De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel werken samen in een werkmaatschappij. Dat gaat veranderen. Beide gemeenten gaan zelfstandig verder. Voorlopig blijft de werkmaatschappij bestaan en gaat het werk gewoon door. Projecten wachten niet en ook onze inwoners en ondernemers rekenen op ons. 
  
Samen moeten we het doen en daar gaan we voor. Daarom zijn wij op zoek naar medewerkers met lef.  Wil jij werken in een veranderende omgeving die ertoe doet? Dan nodigen wij jou uit om te solliciteren. 

Onze kernwaarden

  • Plezier
  • Mens centraal
  • Samenwerken
  • Verantwoordelijkheid
  • Betrouwbaar

Onze missie

Samen werken wij aan een omgeving waar iedereen prettig kan wonen, leren, werken en recreëren. 

Onze visie

Wij zijn een moderne, transparante, innovatieve en professionele organisatie die inspeelt op de behoefte van de mienskip en elkaar.