Vanaf 1 januari 2021 kunt u, wanneer u voldoet aan een aantal voorwaarden, tegen gereduceerd tarief een extra sortibak of een gratis sortibak in gebruik hebben. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie.

Via de groene button hieronder kunt u een melding doen over uw afvalcontainer.

Melding afvalcontainer

Is uw container niet helemaal geleegd?

In verband met bijvoorbeeld vorst kan materiaal onderin de bak blijven plakken. Ons advies is om een krant onderin te doen. Een klein stukje hout tussen het deksel voorkomt dat de klep dichtplakt.

Is uw container kapotgegaan?

Dan kunt u deze laten omwisselen voor een andere. Via de knop 'melding afvalcontainer' kunt u de kapotte container digitaal aan ons melden.

Houdt u rekening met het volgende:

 • Binnen een week na melding wordt de kapotte container omgeruild of vervangen (bijv. donderdag gemeld, dan wordt de container uiterlijk de donderdag erna omgeruild of vervangen).
 • Indien mogelijk moet de container leeg zijn. Deze moet namelijk door een medewerker handmatig getild worden. Zit er wel een kleine hoeveelheid in, dan wordt dat wel meegenomen bij een kapotte container. Vanaf de dag van melding mag er geen afval meer in de container worden gedaan.
 • De oude container moet bereikbaar voor uw woning staan (bijvoorbeeld voor huis bij de voordeur of op de oprit), maar niet aan de weg.

Is de chip kapotgegaan?

Via de knop 'melding afvalcontainer' kunt u digitaal aan ons melden dat de chip vervangen moet worden. 

Houdt u daarbij rekening met het volgende:

 • Binnen een week na melding wordt de chip vervangen (bijv. donderdag gemeld, dan wordt de chip uiterlijk de donderdag erna vervangen).
 • Bij vervanging van de chip hoeft de container niet leeg te zijn, we vervangen immers alleen de chip.
 • De container moet bereikbaar voor uw woning staan (bijvoorbeeld voor huis bij de voordeur of op de oprit), maar niet aan de weg.

Heeft u een extra container nodig?

Lees dan eerst de tips op de pagina Uw sortibak de baas (opent in nieuw venster) voor meer ruimte in uw sortibak.

Via de knop 'melding afvalcontainer' kunt u een extra biobak (groen) of sortibak (grijs) aanvragen. 

Container bij nieuwbouwwoning?

Via de knop 'melding afvalcontainer' kunt u een container aanvragen voor bij uw nieuwe woning. De aanvraag kunt u alleen indienen als u ingeschreven staat op het adres van de nieuwe woning.

Container voor bedrijven

De gemeente zamelt geen bedrijfsafval in en verstrekt daarom geen containers aan bedrijven. Hiervoor kunt u een erkende inzamelaar inschakelen.  

Wat kost het?

Prijs extra particuliere container 2022

 • Sortibak (grijs) € 150,00 per jaar
 • Biobak (groen): € 31,65 per jaar

Prijzen inclusief BTW, nota eind van het jaar, berekening per hele maand.

Een container kan vanaf de eerstvolgende dinsdag omgewisseld worden voor een andere. Bij drukte kan dit een dag later worden. Aanmelden van een kapotte container is mogelijk vóór maandag 15.00 uur.

Hoe werkt het?

Vanaf 1 januari 2021 kunt u, wanneer u voldoet aan een aantal voorwaarden, tegen gereduceerd tarief een extra sortibak of een gratis sortibak in gebruik hebben.

Voldoet u niet aan de onderstaande voorwaarden dan kunt u tevens een sortibak aanvragen, echter tegen het reguliere tarief.

Achtergrondinformatie

Op 19 september 2019 is het grondstoffenbeleidsplan vastgesteld. Met Frequentie Gestuurd Scheiden gaan we aan de slag met de Van Afval naar Grondstof (VANG) doelstellingen. ‘Frequentie Gestuurd scheiden’ gaat uit van het stimuleren van betere scheiding door aanpassing in de afvalkalender met een volume prikkel. We halen vanaf 1 januari 2021 het restafval 1 keer in de 3 weken op en de container met bioafval wordt in de periode van vanaf 1 maart tot 1 november wekelijks geleegd.

Het college wil onder voorwaarden maatwerk kunnen bieden voor huishoudens die niet uit komen met de driewekelijkse inzameling van het restafval per 1 januari 2021.

Voorwaarden extra containers

U komt in aanmerking voor een extra sortibak tegen gereduceerd tarief (€ 75,- per jaar):

 • wanneer u een huishouden heeft vanaf 6 personen;
 • wanneer u een huishouden heeft vanaf 5 personen waarvan één of meer kinderen in de luiers zit.

U komt in aanmerking voor een gratis extra sortibak:

 • wanneer u een huishouden heeft waarbij op basis van medische argumentatie (bijvoorbeeld stomazakjes/incontinentiemateriaal) sprake is van extra huishoudelijk afval.

U heeft al een extra sortibak:

 • wanneer u in 2020 al een extra sortibak in gebruik heeft kunt u, wanneer u aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, vanaf 1 september 2020 een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor het gereduceerd tarief (€ 75,- per jaar).

Zo blijft u uw sortibak de baas

Door afval te scheiden bespaart u ruimte in de sortibak. Op die manier kunt u ook in 2021 al uw afval kwijt. Vanaf januari wordt uw sortibak namelijk één keer per drie weken geleegd en vanaf het voorjaar legen we uw biobak één keer per week. Ook veranderen er een aantal andere dingen vanaf 2021. Lees alles hierover op de pagina Uw sortibak de baas(externe link).

Vrouw springt op melkpak