Heeft u snoeiafval?

U kunt het wegbrengen naar het gemeentelijke composteerterrein in Sumar. Dit kost niets. Het brengen van een boomstronk (stobbe) varieert in kosten van € 25,00 tot € 35,00. Dit is afhankelijk van het formaat van de boomstronk. 

Lukt wegbrengen niet?

U kunt het snoeiafval ook laten ophalen door de gemeente. Iedere dinsdag rijden we door de gemeente om snoeihout op te halen. Hier zijn kosten aan verbonden. Bij drukte kan het ook woensdag of donderdag worden. 

Vóór maandagmiddag 15.00 uur kunt u tot maximaal 2 m3 afval aanmelden. Dit kan met het online formulier of door te bellen naar telefoonnummer 14 0511.

De gemeente haalt en verwerkt alleen snoeiafval van particulieren. De gemeente zamelt geen bedrijfsafval in. Hiervoor kunt u een erkende inzamelaar inschakelen. 

Meld snoeiafval online aan

Hoe werkt het?

Om uw afval te kunnen ophalen moet het aan de openbare weg worden gelegd, uiterlijk om 7.00 uur. Wilt u daarbij aan het volgende denken:

  • Grond, gras, mos en graszoden worden niet opgehaald;
  • Hekjes, schuttingen, bielzen etc. vallen niet onder tuinafval, dit kunt u brengen naar de milieustraat;
  • Snoeiafval moet per huishouden worden aangemeld. Verzamelbulten zijn dus niet toegestaan. Dit omdat in de praktijk dan ook vaak andere zaken tussen het snoeiafval belanden, zoals bielzen;
  • Leg het snoeiafval niet tegen obstakels zoals bomen en lantaarnpalen. Leg het los, zonder touwtjes er omheen.

De gemeente haalt en verwerkt alleen snoeiafval van particulieren. De gemeente zamelt geen bedrijfsafval in. Hiervoor kunt u een erkende inzamelaar inschakelen. 

Wat kost het?

  • Zelf wegbrengen van groenafval naar het composteerterrein: gratis.
  • Laten ophalen tot en met 2 kubieke meter: € 19,25, doorgeven met het online formulier(externe link) of via telefoonnummer 14 0511.
  • Meer snoeiafval? Geef dit telefonisch door via 14 0511. De prijs is dan € 19,25 tot en met 2 kubieke meter plus € 8,00 voor iedere kubieke meter meer.