Op het composteerterrein kunt u tuinafval zoals takken, snoeiafval, gras en bladeren brengen. Ook kunt u schone grond brengen. Hiervoor geldt een maximale hoeveelheid van 1 kubieke meter. Heeft u meer grond, dan dient u zelf een bedrijf te zoeken die dit voor u kan afvoeren. 

Bezoekadres

Solcamastraat 24b, 9262 ND Sumar

Openingstijden

Het composteerterrein is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09:00 - 16.00 uur.

Openingstijden feestdagen

Dag Open of gesloten
Goede vrijdag, 2 april  Open
Paasmaandag, 5 april  Gesloten
Koningsdag, 27 april (dinsdag) Gesloten
Bevrijdingsdag, 5 mei (woensdag)  Gesloten
Hemelvaartsdag, 13 mei (donderdag) Gesloten
Pinkstermaandag, 24 mei  Gesloten
Oudjaarsdag, 31 december  Open tot 12 uur

Tijdelijk zelf uw bezem of schep meenemen

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen kunt u tijdelijk geen gebruik maken van onze scheppen en bezems. Neem daarom zelf een schep en bezem mee als u die nodig heeft. Bedankt voor uw begrip!

(Paarden)mest

Vanaf 1 januari 2021 kunt u geen (paarden)mest meer inleveren bij het composteerterrein. Lees er meer over in ons nieuwsbericht.

Compost

Composteren is waarschijnlijk één van de oudste natuurlijke recycleprocessen. Uit plantaardige resten ontstaat een soort grond, die veel goede eigenschappen heeft. Bij de gemeente is alleen traditionele compost te koop. Lees meer over het kopen van compost.

Ander huishoudelijk afval

Andere huishoudelijke afvalstromen, welke niet in de sortibak thuishoren, kunt u brengen naar de milieustraat. Bekijk op de pagina 'Afval scheiden' waar u terecht kunt met uw afval.