• Aldtsjerk breidt uit met 23 woningen voor starters

  Bij het terrein vlak buiten Aldtsjerk waar 23 nieuwe woningen komen ondertekenden Jelle Coen Bijlsma (Jelle Bijlsma BV) en wethouder Gelbrig Hoekstra de realisatieovereenkomst voor de uitvoering van het plan.

  Aldtsjerk foarút
 • Tytsjerksteradiel grutsk op sportkampioenen

  Donderdagavond 10 maart zijn twee sportkampioenen door Wethouder Gelbrig Hoekstra gehuldigd op het gemeentehuis in Burgum.

  Tytsjerksteradiel grutsk op sportkampioenen
 • Gemeenten haken aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur

  Vanaf 1 maart jl. zijn de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel aangesloten bij het Volwassenfonds Sport & Cultuur.

 • Wy komme op foar de takomst fan ús gebiet

  Wethouder Tytsy Willemsma van Tytsjerksteradiel reisde 8 maart af naar Den Haag en deed namens de gemeenten Achtkarspelen, Leeuwarden en Tytsjerksteradiel een indringende oproep bij de Raad van State over de gaswinning Tietsjerk.

 • Op weg naar een Rookvrije Generatie

  Vrijdag 4 maart hebben GGD Fryslân, Gemeente Tytsjerksteradiel, KEaRN Welzijn, kinderopvang, basisscholen en voortgezet onderwijs in de gemeente Tytsjerksteradiel de campagne ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ gelanceerd.

  Rookvrije generatie
 • Vrijheid is kostbaar goed

  De laatste dagen heb ik vaak het lied van de artiest Sting in mijn hoofd met de titel “Russians”. Voor diegene die het niet kent; het gaat over de Koude Oorlog, waar in de zanger beide kanten van het IJzeren Gordijn bekritiseert. In een van zijn treffende zinnen zingt hij: “I hope the Russians love their children too”.

 • Wat te doen bij hevige storm en stormschade

  Vrijdag 18 februari raast storm Eunice over ons land. Lees hier wat u kunt doen om de schade bij storm te beperken en waar u eventuele stormschade kunt melden.

 • Gemeenten, Provincie en Wetterskip ondertekenen derde ANNO-samenwerking

  Noordoost Fryslân wil in 2040 de topregio van Noord-Nederland zijn om te wonen, werken en recreëren. Met de nadruk op sûn, grien en ûndernimmend - vitaal, duurzaam en ondernemend.

 • Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zetten stemtruck in

  Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart rijdt er een heuse stemtruck door Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

  Stemtruck