WhatsApp buurtpreventie

WhatsApp groepen zijn een goed middel om bij te dragen aan een leefbare en veilige buurt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat WhatsApp groepen bijdragen aan de vermindering van het aantal woninginbraken. In Tytsjerksteradiel zijn meerdere WhatsApp groepen actief en zijn buurtpreventie WhatsApp borden geplaatst. Hieronder leest u meer over het deelnemen aan WhatsApp groepen en het plaatsen van WhatsApp buurtpreventie borden.

Hoe werkt het?

Wilt u in uw straat/wijk ook een buurtpreventie WhatsApp bord? Geef het door met een melding. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. De gemeente wil u graag adviseren hoe een bord aan te schaffen en plaatst het bord voor u.

WhatsApp groepen

Is er bij u in de buurt een WhatsApp groep actief? Om dit na te gaan, kunt u allereerst een aantal medebewoners vragen, of u kunt dit nakijken via WhatsApp BuurtPreventie. De gemeente registreert namelijk niet de WhatsApp groepen. Wij ontvangen regelmatig vragen over hoe een WhatsApp groep aangemaakt kan worden, of hoe een groep verlaten kan worden. Voor al deze technische vragen kunt u terecht op de site van WhatsApp. .