Melding doen met Fixi(externe link)

Komt u een losse stoeptegel, een omgewaaide boom of een kapotte lantaarnpaal tegen? Geef het aan ons door met Fixi. De gemeente neemt het daarna in behandeling.

Laat u uw e-mailadres achter? Dan houden wij u op de hoogte van de voortgang.

Hoe werkt het?

U kunt de locatie op de kaart aangeven, of u vult het adres zelf in. Hierna geeft u aan over welke categorie u een melding wilt doen en geeft u een beschrijving.

Liever melding doen via de app? Download dan de Fixi-app voor iOS(externe link) of Android(externe link).

Heeft u nog vragen over hoe Fixi werkt?

Waarschijnlijk vindt u het antwoord in de lijst met veelgestelde vragen(externe link).

Liever bellen?

Wilt u liever bellen? Of is er een gevaarlijke situatie? Kies dan uit de volgende nummers:

  • De gemeente via 14 0511, maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 16.30 uur. Voor vragen over milieu en meldingen, zoals vervuiling, losse stoeptegels of stankoverlast;
  • Gemeentecalamiteitennummer: (0511) 460 888, buiten kantooruren. Voor dringende meldingen over wegen en rioleringen;
  • Provincie milieucalamiteiten: (058) 212 24 22. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar: voor water- of bodem verontreiniging, vissterfte of olielozingen;
  • Brandweer of politie: 112. Bij nood: voor omgewaaide bomen en andere gevaarlijke situaties.

Voor meldingen over water kunt u terecht bij meldpuntwater.nl(externe link).

Overlast evenementen Groene Ster

Voor algemene, niet spoedeisende klachten over evenementen in de Groene Ster kunt u een melding doen(externe link) bij de gemeente Leeuwarden.

Overlast vaartocht Lits-Lauwersmeerroute

Gemeenten, provincie, politie, ondernemers en De Marrekrite werken samen aan een aantrekkelijke en veilige Lits-Lauwersmeerroute. Wij vinden het belangrijk dat u vrij en ontspannen kunt recreëren op De Swemmer in Noordoost Fryslân. Het kan echter voorkomen dat u overlast ondervindt tijdens uw vaartocht. Het is belangrijk dat u melding maakt van uw ervaringen zodat wij onze aanpak voor het tegengaan van de overlast kunnen verbeteren en aanscherpen. Met het meldingsformulier zwemmersoverlast(externe link) kunt u hier een melding van doen.