Volwassenenfonds Sport en Cultuur

Sinds 1 maart 2022 is het voor inwoners van Tytsjerksteradiel die het financieel niet breed hebben, mogelijk om te sporten of cultuur te beoefenen via het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het volwassenenfonds betaalt de contributie, lesgeld en/of benodigdheden.

Aanvragen via een intermediair

Inwoners kunnen een aanvraag indienen via een intermediair. Dat kunt u dus niet zelf doen. Intermediairs zijn de buurtsportcoaches van High Five Sportstimulering en Kearn Welzijn. De intermediairs kennen de spelregels en weten of u in aanmerking komt. Contactgegevens van intermediairs in onze gemeente vindt u hier. Er kan vaak binnen 3 weken nadat de aanvraag is goedgekeurd al worden gesport of cultuur beoefend worden! 

Aanvraag indienen

Een aanvraag indienen kan dus alleen via een intermediair. Een aanvraag is geldig voor maximaal één jaar. U bent zelf verantwoordelijk voor het (opnieuw) indienen van een aanvraag. Er wordt niet met terugwerkende kracht vergoed.

Wat is het bedrag?

Het Volwassenenfonds bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sport- of cultuuraanbieder betaald. Is de aanvraag voor (sport)benodigdheden goedgekeurd? Dan ontvangt u een waardebon die kan worden ingeleverd bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.

Contactgegevens van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur Friesland staan op de website van het Volwassenenfonds.

Wat geldt voor u?

Wist u dat veel huishoudens moeite hebben om rond te komen? Er zijn veel regelingen en toeslagen, maar hoe weet u nu waar u recht op heeft? De online tool Dat geldt voor mij helpt hierbij. In een paar klikken ziet u waar u mogelijk recht op heeft. Daarna kunt u kiezen: de regeling of toeslag direct zelf aanvragen, of hulp bij het aanvragen.

Dat geldt voor mij