Is de energierekening van uw huishouden hoog en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. 

Huishoudens die in aanmerking komen voor steun krijgen een deel van hun energierekening betaald. Dat geldt 6 maanden na de aanvraag. 

De uitbetaling gaat via de energieleverancier. 

U kunt zich aanmelden voor het noodfonds op noodfondsenergie.nl(externe link)

Voor wie is het Noodfonds Energie?

Doe de check(externe link) op de site van het Noodfonds om te kijken of u in aanmerking komt voor steun uit het Noodfonds.  

De volgende huishoudens kunnen steun krijgen van het Noodfonds:  

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat gaat concreet om € 3.200 (alleenstaand) en € 4.480 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Huishoudens hebben zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier.
  • De energierekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen: Voor mensen tot 130% van het sociaal minimum hoger dan 8% van het gezamenlijk bruto-inkomen, of voor mensen tot 200% sociaal minimum hoger dan 10%.
  • Het Noodfonds betaalt de rest van de maandelijkse energierekening boven deze 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.   

Wat geldt voor u?

Wist u dat veel huishoudens moeite hebben om rond te komen? Er zijn veel regelingen en toeslagen, maar hoe weet u nu waar u recht op heeft? De online tool Dat geldt voor mij helpt hierbij. In een paar klikken ziet u waar u mogelijk recht op heeft. Daarna kunt u kiezen: de regeling of toeslag direct zelf aanvragen, of hulp bij het aanvragen.

Dat geldt voor mij(externe link)