Reclameborden, sandwich-/driehoeksborden

Om bijvoorbeeld landelijke collectes, acties of evenementen in onze regio aan te kondigen, worden vaak tijdelijk driehoeks-/sandwichborden langs verschillende wegen geplaatst. Voor het plaatsen van de borden moet u een melding doorgeven.

DigiDDoe een melding online

eHerkenningDoe een melding online

Hoe werkt het?

U vult het online formulier in. Hier vult u uw gegevens in en controleert u zelf of er ruimte beschikbaar is. In alle dorpen zijn er vaste lantaarnpalen aangewezen waar u sandwich- en/ of driehoeksborden kunt plaatsen. Geef aan welke lantaarnpalen u wilt reserveren en in welke periode en verzend het formulier.

Vervolgens ontvangt u een bevestiging van uw melding. Met deze ontvangstbevestiging heeft u toestemming om de gemelde borden op de aangegeven datum te plaatsen. Als daarvoor een reden is, kunnen wij de melding binnen twee weken alsnog weigeren. 

Regels

U mag maximaal 16 borden over de hele gemeente reserveren voor maximaal twee weken. U mag op deze manier reclame maken voor evenementen in onze gemeente of een omliggende gemeente of voor een maatschappelijk doel. Handelsreclame is niet toegestaan. Rond de jaarwisseling kunt u geen sandwich- en driehoeksborden plaatsen (in verband met mogelijke vernielingen). Rond verkiezingen is de beschikbare ruimte voorbehouden aan politieke partijen.

Alle regels vindt u op de pagina nadere regels reclame in de openbare ruimte.

Wat kost het?

Het doorgeven van de melding is gratis.