Bent u 18 jaar of ouder en heeft u een (arbeids)beperking? Dan is het soms moeilijk om een opleiding te combineren met een bijbaan. U moet daardoor vaak meer lenen dan studenten zonder een beperking. Om een hoge studieschuld te voorkomen is er de individuele studietoeslag. Verder wil de gemeente jonge mensen met een (arbeids)beperking stimuleren om te gaan studeren. Daarmee wordt de kans op een hoger inkomen groter.

Hoe werkt het?

Heb ik recht op een individuele studietoeslag?

De individuele studietoeslag is er voor studenten die, op de datum van aanvraag, aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U bent 18 jaar of ouder;
  • U volgt een studie waarbij u studiefinanciering (WSF2000) of een bijdrage in de studiekosten (WTOS) ontvangt;
  • U hebt een medische beperking en kunt daardoor naast u studie niet werken;
  • U hebt weinig vermogen. Dit mag voor een alleenstaande niet meer zijn dan € 6.505,00, voor een alleenstaande ouder en gehuwden/samenwonenden € 13.010,00.

Hoe vraag ik een individuele studietoeslag aan?

U vraagt individuele studietoeslag aan met het aanvraagformulier individuele studietoeslag onderaan deze pagina. Na uw aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk bericht of u wel of niet in aanmerking komt voor de vergoeding. Let op: stuur de aanvraag op tijd in (het liefst voordat uw studie begint), want de vergoeding wordt niet met terugwerkende kracht betaald.

Wat krijg ik?

Als uw aanvraag is goedgekeurd krijgt u een toeslag van € 300,00 per maand als student. Het bedrag is vrij te besteden.

Hulp nodig?

Als u moeite heeft met het invullen van het aanvraagformulier, vraag dan iemand in uw omgeving voor hulp. Kan dat niet, dan kunt u (gratis) hulp krijgen van het Gebiedsteam (telefoonnummer 14 0511).

Kunt u het formulier niet printen, dan kunnen wij deze ook per post toesturen. Bel daarvoor naar de gemeente via telefoonnummer 14 0511.