Netbeheerders Liander en TenneT gaan werkzaamheden uitvoeren op het elektriciteitsstation nabij de ENGIE centrale aan de Koumarwei 2 in Burgum. 

Meer stroom voor Burgum en omgeving

In en rond Burgum wordt steeds meer energie opgewekt en gebruikt. Om iedereen van voldoende stroom te kunnen voorzien en meer ruimte te maken voor het terugleveren van stroom, moet het elektriciteitsnet worden verzwaard. Dit betekent dat er op het elektriciteitsstation aan de Koumarwei 2 een aantal werkzaamheden gaat plaatsvinden.

Start aanleg nieuwe inrit na de bouwvak

Om ervoor te zorgen dat het elektriciteitsstation tijdens de werkzaamheden en ook daarna goed bereikbaar is, leggen we een tweede inrit aan. Deze komt aan de noordzijde van het terrein en komt uit op de Koumarwei. Om deze inrit te kunnen realiseren, wordt het fietspad deels verlegd, bekijk de onderstaande schets. De werkzaamheden starten in de week van 28 augustus 2023.

Uitnodiging informatiebijeenkomst

Liander, TenneT en ENGIE organiseren een informatiebijeenkomst om u meer te vertellen over de werkzaamheden die op en rond het terrein gaan plaatsvinden en wat u hier mogelijk van kunt merken. U bent van harte uitgenodigd op:

  • Datum: donderdag 5 oktober 2023.
  • Tijd: u kunt binnenlopen tussen 18.30 en 20.30 uur.
  • Locatie: Glinstra State, Freerk Bosgraafstraat 18 in Burgum.

Contact

Voor vragen kunt u mailen met burgum@liander.nl.

Schets Koumarwei, Burgum

Afbeelding van fases werkzaamheden Elektriciteitscentrale Burgum
Fases werkzaamheden Elektriciteitscentrale Burgum