Ontvangt u een bijstandsuitkering? Dan kunt u hulp krijgen bij:

  • het vinden van (vrijwilligers)werk, stage of werkervaringsplek
  • bij- of omscholingen

Hierbij kijken we altijd samen naar wat maximaal haalbaar is voor u. En in overleg met uw contactpersoon kan gekeken worden of 1 van onderstaande (om)scholings- of werkprojecten iets voor u is.
 

Opleiding volgen via Fryslân Werkt

Fryslân Werkt helpt werkzoekenden met een uitkering aan een passende baan. Ook bieden ze opleidingen aan, bijvoorbeeld in de techniek, ICT en de zorg.

Bekijk de opleidingen op Fryslân Werkt(externe link)

Metaalproject Beurtschip

In Drogeham wordt gewerkt aan het restaureren van een beurtschip. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die een andere baan willen, doen hier werkervaring op en doen hier een lasopleiding. Er is momenteel veel vraag naar lassers, dus de baankans na (of soms al tijdens) de lasopleiding is groot. De NOS heeft een video gemaakt over dit project(externe link).

Werkervaringsplek

Wilt u graag weer aan de slag in de metaalbewerking, of bent u benieuwd of werk in de metaalbewerking bij u past? Dan is een werkervaringsplek bij het beurtschip wellicht iets voor u. Samen met een groep andere geïnteresseerden werkt u aan het opknappen van dit mooie beurtschip. Het aantal uren en dagen gaat gewoon in overleg en er wordt gekeken wat er bij u past.

U leert alles over metaalbewerking, klinken en afwerken van metaal. Eventueel is het mogelijk om een praktijkverklaring te halen in metaalbewerking. Ook heeft u de mogelijkheid om tijdens uw werkervaringsplek een lasopleiding te doen.

Lasopleiding

De lasopleiding wordt verzorgd door een door het lasinstituut bij het beurtschip dat is erkend door de NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek). Zo kan alles wat u leert ook in de praktijk geoefend worden. Er zijn ruime mogelijkheden om alle lasdisciplines onder de knie te krijgen. De lasopleiding doet u op uw eigen tempo. U kunt het afronden met een landelijk erkend lasdiploma van het NIL. Na het behalen van een lasdiploma gaan we samen met u op zoek naar een werkgever die bij u past. 

Proeflas

Benieuwd geworden of lassen iets voor u is? Elke maandag, dinsdag of vrijdag kunt u geheel vrijblijvend een proeflas doen.

Kom dus gerust een keer langs en ervaar vrijblijvend of Project Beurtschip iets voor u is. Wanneer het iets voor u is dan kunt u kiezen uit deelnemen aan de restauratie van het Beurtschip, het behalen van een lasdiploma, of allebei. En dat alles in uw eigen tempo. 

Voor meer informatie of een proeflas neem contact op met uw contactpersoon.

Bouwproject Kruidhof

De Kruidhof Hortus van Fryslân in Buitenpost breidt zijn terrein uit met een loods. In samenwerking met de gemeente wordt hier een werkervaringstraject van gemaakt. Onder begeleiding en in overleg met je contactpersoon kun je hier werkervaring in de bouw opdoen.

Werkervaringsplek

Bent u geïnteresseerd in een baan in de bouw, maar heeft u niet voldoende ervaring? Of wilt u weten of een baan in de bouw bij u past? 

Bent u geïnteresseerd, kom dan gerust een keer langs en ervaar vrijblijvend of net bouwproject iets voor u is. Neem hiervoor contact op met uw contactpersoon van de gemeente of bel ons op 14 0511.