Deze zomer staat Fryslân bol van activiteiten op het gebied van theater, dans, muziek, wandelingen, kunst en nog veel meer. Tijdens Arcadia, een 100 dagen durend cultureel programma in Fryslân, is er van alles te doen en beleven. Ook in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn er verschillende evenementen en activiteiten. Zo organiseert park Vijversburg in Tytsjerk ‘Giga Insecta’, een beleving met tientallen metersgrote bewegende beelden en leerzame activiteiten in een schitterende omgeving. En in beide gemeenten worden verhalen verteld op een paradijselijke plek tijdens ‘Uitgesteld Geluk’.

Tegoedbonnen

Sommige activiteiten zijn gratis toegankelijk, bij andere wordt een entreeprijs gevraagd. ‘Wy wolle graach dat eltsenien meidwaan kin oan Arcadia. Dêrom binne der tegoedbonnen foar ús ynwenners mei in leech ynkommen’, aldus wethouder Tytsy Willemsma van Tytsjerksteradiel. De inwoners hebben een brief ontvangen waarmee de bonnen kunnen worden aangevraagd. De bonnen, met een totale waarde van 50 euro, geven toegang tot verschillende Arcadia-evenementen in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Wethouder Max de Haan van Achtkarspelen: ‘Ek yn 2023 binne der noch Arcadia-aktiviteiten yn beide gemeenten. Dêr kinne de bonnen ek foar brûkt wurde.’ 
 

Voor het hele gezin

Per huishouden mogen maximaal 4 personen een aanvraag doen. Na ontvangst van de bonnen kunnen de mensen zelf kiezen naar welke voorstelling ze willen. Op de website van Arcadia staan alle evenementen vermeld. De tegoedbonnen kunnen worden aangevraagd tot 20 juni en zijn uitsluitend te gebruiken voor de entreeprijs.
 

Meer informatie

Op www.t-diel.nl/arcadia staan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de tegoedbonnen. Wie aan de voorwaarden voldoet en graag een voorstelling wil bezoeken, kan zich hier aanmelden.

Giga insecta
Foto: purefoto.nl