24 september is het Global Goalsdag, de dag dat vele gemeenten de Global Goalsvlag hijsen. Wethouder Andries Bouwman bracht een bezoek aan Meubelfabriek Westra in Burgum om daar de vlag te hijsen. Gemeente Tytsjerksteradiel hecht veel waarde aan de Global Goals. Wethouder Bouwman: “Door ons in te zetten voor de Global Goals, leveren wij een bijdrage aan een betere wereld. Dit kunnen wij natuurlijk alleen samen met de samenleving. Ik ben daarom erg blij dat ik vandaag samen met de heer Westra de Global Goalsvlag mocht hijsen”.

Meubelfabriek Westra staat bekend om het sociaal duurzaam werken. Westra: “Ik bin poer tsjin op stempels op minsken, of dat se it ha oer ‘kliïnten’. Yn ús bedriuw wurkje seis minsken mei in beheining. En hast allegear ha se in fêste oanstelling sadat se foarút kinne en in takomst ha.  Dat is winst foar de gemeente, foar dizze wurknimmers en foar ús bedriuw”.
 

Eerlijk werk en ongelijkheid verminderen

De werknemers zijn het middelpunt van het meubelbedrijf. Westra draagt zo bij aan de Global Goals doelen voor eerlijk werk (doel 8) en het verminderen van ongelijkheid (doel 10). De Global Goals gaan niet alleen over duurzaamheid en klimaat, maar ook over hoe we met elkaar omgaan, hier en elders in de wereld.
 

Global Goals

De Global Goals of SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De Global Goals zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN). In Nederland zijn meer dan 100 gemeenten aangesloten. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.    

Global Goalsdag
Wethouder Bouwman en de heer Westra met de Global Goalsvlag