Donderdagavond 10 maart zijn twee sportkampioenen door Wethouder Gelbrig Hoekstra gehuldigd op het gemeentehuis in Burgum. Sporters en sportteams die in 2020 of 2021 een nationale of internationale titel hebben behaald, konden zich voor de huldiging aanmelden. Sil Velstra, judoka en Leonie Bentveld, veldrijdster werden tijdens een feestelijke bijeenkomst voor hun bijzondere sportprestatie in het zonnetje gezet.
 

Sil Velstra (16 jaar) won in 2021 de finale van de International Masters Bremen. En Leonie Bentveld (17 jaar) werd in 2020 Nederlands kampioen veldrijden. Door corona gingen veel toernooien niet door. De gemeente is blij toch deze twee ambassadeurs voor de sport te hebben kunnen huldigen. En daarmee zijn waardering voor de sporters heeft kunnen uiten.

Tytsjerksteradiel vindt sport ontzettend belangrijk. Door te sporten leef je gezonder, je beweegt en bent samen met andere mensen op de vereniging. Gelbrig Hoekstra: “Wy binne grutsk op ús sportkampioenen. Sil en Leonie litte sjen dat je mei talint, hurd wurkjen en trochsettingsfermogen in soad berikke kinne”.

 

Sport verbindt

Sportverenigingen zorgen voor leefbaarheid in onze kleinere dorpen. Ze verbinden de inwoners met elkaar. Tytsjerksteradiel heeft een rijk verenigingsleven. Daar waar nodig en indien nodig worden sportverenigingen ondersteunt. Dit doet de gemeente met acties vanuit het Sportakkoord; waarbij ingezet wordt op:

  • Een positieve sportcultuur 
  • Van jongs af aan vaardig in beweging 
  • Inclusief sporten en bewegen 
  • Duurzame sportaccommodaties 
     

Aanmelden 2022

Ben jij of ken jij een sportkampioen of team? Bijzondere sportprestaties in 2022 van zowel jeugd als volwassenen kun je binnenkort aanmelden via www.t-diel.nl/sport.
 

Tytsjerksteradiel grutsk op sportkampioenen
Sil Velstra, wethouder Gelbrig Hoekstra en Leonie Bentveld