Omar Smids

Home > Trouwambtenaren > Omar Smids

Omar Smids

Ik stel me graag even voor… Omar Smids, geboren halverwege de vorige eeuw in het centrum van Leeuwarden. Maar sinds 1997 heel tevreden woonachtig in Burgum met mijn vrouw Binny Hoekstra van kapsalon Peter & Binny.

In 2011 werd ik door vrienden gevraagd om hen te trouwen als Babs voor 1 dag. Ik wist niet dat dit kon, maar het werd een succes. Van het een kwam het ander en nu ben ik eraan verslingerd: ik ben nu ongeveer 200 huwelijken verder met de meest uiteenlopende situaties. Op een boot, een eiland, op mijn motor, op een Fries paard… Sommige bruidsparen bedenken heel originele en ludieke dingen. Het is echter niet altijd “halleluja”. Huwelijken in de gevangenis of in het ziekenhuis vragen weer heel andere vaardigheden van een Babs.

Sinds 1983 ben ik dansleraar waarbij ik tot vandaag bijna iedere avond gezellig met mensen bezig ben en daar zelf nog fit bij blijf ook (zie Google en dan wel senior want er is ook een junior). Het belangrijkste voor mij is dan dat we samen leuke momenten hebben: “even uit, even lachen en graag interactief, mei yn soat grapkes". 

Zo moet een huwelijksvoltrekking ook zijn. Een mooi moment samen met de familie en kinderen die ik graag mee laat doen. Dat kan in diverse talen waaronder natuurlijk “yn’t Frysk”. Als het kan met een lach, soms ook met een traan, of met een vleugje religie… Wie zal het zeggen. En geloof me, ieder huwelijk of partnerschap is voor mij net zo spannend als voor het bruidspaar. 

Ik pas me graag aan bij jullie wensen en verhaal. Het is jullie dag en ik sta voor iedereen open. Deel uit mogen maken van een van de belangrijkste momenten in een mensenleven is een eer. Ik hoop dan ook dat ik jullie namens de gemeente Tytsjerksteradiel binnenkort mag ontmoeten om samen een mooi verhaal in elkaar te sleutelen en er een bjusterbaarlik moment van te maken.

Tot ziens, oant sjen!


Contact opnemen

Voor een (betaald) huwelijk of partnerschap na 1 september 2018 leg je als bruidspaar zelf contact met je BABS naar keuze. Voordat jullie dit doen, moet de digitale aangifte ('ondertrouw') afgerond zijn. Tijdens deze aangifte wordt de trouwdatum vastgelegd. Voor een gratis huwelijk/partnerschap kun je geen BABS kiezen (de BABS wordt dan geregeld door de gemeente).

Contactgegevens

Telefoonnummer: 06 5384 9635
E-mailadres: omar@omarsmids.nl

Trouwen in Tytsjerksteradiel

Wil je informatie over trouwen of een geregistreerd partnerschap in de gemeente Tytsjerksteradiel? Wij hopen dat je op deze website alle antwoorden op je vragen kunt vinden!

Als dat niet lukt kun je het reactieformulier invullen of bellen naar telefoonnummer 14 0511 (zonder netnummer).