Nico Lijkelema

Home > Trouwambtenaren > Nico Lijkelema

Nico Lijkelema

Op 14 april 2000 heb ik mijn eerste huwelijk gesloten en dat was heel speciaal, want 14 april was ook mijn eigen trouwdag en precies 23 jaar later stond ik weer in de trouwzaal, maar toen aan de andere kant van de tafel. Mijn openingszin was dan ook: 23 jaar geleden zat ik op jullie plaats en ik had nooit gedacht ooit nog eens op dezelfde dag achter deze tafel te staan.

Mijn naam is Nico Lijkelema en ik ben geboren op 28 februari 1955 te Weesp. Vanaf 1980 ben ik directeur van een eigen Verkeersschool  in Burgum. Ik ben in 1977 getrouwd en we hebben drie kinderen. Vanaf 2000 ben ik Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Eigenlijk heb ik hier niet voor gekozen maar ik ben hier voor gevraagd. Ik stond op het punt om naar Amerika te gaan met Henk Kroes en het “ Interkerkelijk Burgumer Mannenkoor” voor de promoting van Simmer 2000. Voordat we weggingen moest ik nog even naar de bank. En daar kwam ik inmiddels een collega van mij tegen en ze stelde mij de vraag of ik ook Ambtenaar van de Burgerlijke Stand wilde worden. Het overrompelde mij in eerste instantie en ik moest een vliegtuig halen, want die wacht natuurlijk niet op mij. Dus we spraken af dat ik er even over na zou denken en dat ik na de trip er op terug zou komen. En dat heb ik gedaan!

Er zijn heel wat huwelijken geweest waar ik al heel veel plezier aan heb beleefd . Maar één was wel heel bijzonder. Dat een van mijn trouwparen zijn vrouw ten huwelijk vroeg tijdens een act bij Hans Kazan. De bruidegom werd door Hans Kazan uit een doos getoverd. Daarna vroeg hij haar ten huwelijk. Ook had iemand ooit zijn bruid ten huwelijk gevraagd vanuit een luchtballon. Dit zijn heel bijzondere gebeurtenissen. Ik kan wel een boek schrijven over de bruidsparen en hun belevenissen. Er zijn teveel bijzonderheden om op te noemen, daarom zou ik het hier graag bij willen laten. Maar ik vind elk verhaal een uniek verhaal voor elk bruidspaar op zich. Ik beleef het altijd weer zeer intens en vindt het bijzonder om een bijdrage te mogen leveren aan het geluk van ieder bruidspaar. Het is en blijft toch de mooiste dag van hun leven.  


Contact opnemen

Voor een (betaald) huwelijk of partnerschap na 1 september 2018 leg je als bruidspaar zelf contact met je BABS naar keuze. Voordat jullie dit doen, moet de digitale aangifte ('ondertrouw') afgerond zijn. Tijdens deze aangifte wordt de trouwdatum vastgelegd. Voor een gratis huwelijk/partnerschap kun je geen BABS kiezen (de BABS wordt dan geregeld door de gemeente).

Contactgegevens

Telefoonnummer: 06 5345 3984
E-mailadres: n.lijkelema@gmail.com

Trouwen in Tytsjerksteradiel

Wil je informatie over trouwen of een geregistreerd partnerschap in de gemeente Tytsjerksteradiel? Wij hopen dat je op deze website alle antwoorden op je vragen kunt vinden!

Als dat niet lukt kun je het reactieformulier invullen of bellen naar telefoonnummer 14 0511 (zonder netnummer).