De gemeente Tytsjerksteradiel roept haar inwoners op om publiekscontacten zo veel mogelijk te mijden. Dit geldt ook voor een bezoek aan het gemeentehuis. Daarom vragen wij je om een niet urgent bezoek aan het gemeentehuis uit te stellen tot na 1 januari.

Is bijvoorbeeld uw reisdocument of rijbewijs tot eind januari geldig en niet met spoed nodig, dan graag uw bezoek uitstellen. Ligt uw document klaar? Maar is uw huidige document nog wel een aantal weken geldig? Stel uw bezoek dan ook nog even uit.

Wilt u post afleveren? Gooi het dan in de brievenbus.

Wist u dat u bepaalde zaken ook thuis online kunt regelen? Zo kunt u een verhuizing online doorgeven, een uittreksel digitaal aanvragen en ook bouwtekeningen zijn digitaal aan te vragen. We vragen u om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken, zodat u niet naar het gemeentehuis hoeft te komen.

Is persoonlijk contact met een medewerker van het gemeentehuis noodzakelijk? Dan kunt u online een afspraak maken of maak een telefonische afspraak via 14 0511.

Relevant nieuws

 • Dodenherdenking 4 mei live uitgezonden op RTV/NOF 

  Zoals elk jaar herdenken we op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog. U kunt de herdenking live volgen via RTV/NOF.
  Foto van een monument
 • Acht lintjes in Tytsjerksteradiel

  Net als vorig jaar, is de lintjesregen dit jaar door de coronamaatregelen in aangepaste vorm georganiseerd.
 • Koningsdag

  Ook dit jaar vieren we Koningsdag thuis.