Speel de Serious Game en ga op de stoel zitten van de gemeente. Jij bent de baas en mag bepalen waarin jij je geld investeert. Waar gaat het geld naartoe?

De spelsituatie
Je woont in een middelgroot dorp in de gemeente. Het inwoneraantal loopt terug, en de aanwezige voorzieningen zoals het dorpshuis, de school en de gymzaal zijn sterk verouderd en aan onderhoud toe. Investeren is absoluut nodig om de gebouwen in stand te houden. Een andere optie is geld besteden aan het toekomstbestendig maken van de maatschappelijke panden. Het is zelfs mogelijk om een nieuw multifunctioneel centrum te bouwen, waarin een dorpshuis, school en een gymzaal zijn ondergebracht. Als je in één van de voorzieningen niet investeert, verdwijnt deze. Sportvelden zijn een uitzondering, die kunnen met behulp van jouw vrijwillige inzet blijven bestaan. Als voorzieningen vervallen, kunnen gebruikers naar het dichtstbij gelegen buurdorp.

Je budget is 5 euro!
In deze spelsituatie krijg je een budget van vijf euro. Jij bent de baas en mag bepalen waarin jij je geld investeert. Waar gaat het geld naartoe? Besteed het goed, want voor iedere voorziening is het mogelijk om ze met een kleine investering te behouden. Of kies je voor het toekomstbestendig maken van de gebouwen? 

Verdien extra budget
Het is ook mogelijk om extra budget te verdienen. Dat kan door vrijwilliger bij de plaatselijke sportvereniging te worden. Op die manier kunnen de sportvelden behouden blijven. Doordat de velden uit de exploitatie van de gemeente verdwijnen, komt er 1 euro bij het gemeentebudget.

En die kun je weer goed gebruiken voor andere gebouwen in je dorp.

Speel mee via https://denkmee.t-diel.nl/nl-NL/projects/maatschappelijk-vastgoed

Let op: het is een fictief spel, maar wel een Serious Game!

Relevant nieuws