Als onderdeel van de campagne Rookvrije Generatie Tytsjerksteradiel konden scholen een poster ontwerpen met voordelen van niet roken of een omgeving die de kinderen graag rookvrij willen zien. De gelukkige winnaars zijn Wina de Boer en Iris van der Graaf (beiden 11 jaar) van de Klimstien uit Noardburgum. En Frederique Vergnes (13 jaar) van CSG Liudger Burgum. Samen met hun klas werden de prijswinnaars woensdag 1 juni gastvrij onthaald op het gemeentehuis in Burgum.  

Prijs voor de hele klas

De winnaars mochten hun prijs in ontvangst nemen uit handen van wethouder Andries Bouwman. Hij overhandigde hiervoor een cheque. Binnenkort mogen beide klassen een uur klimmen en klauteren op de survivalbaan bij Reset in Burgum. De winnende posters, vereeuwigd op canvas, zullen een plek krijgen in het gemeentehuis. Ook beide klassen kregen het winnende ontwerp op canvas om deze op te kunnen hangen in hun school.

Een Rookvrije Generatie

Begin maart lanceerden GGD Fryslân, Gemeente Tytsjerksteradiel, KEaRN Welzijn, kinderopvang, basisscholen en het voortgezet onderwijs in de gemeente Tytsjerksteradiel de campagne ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Want overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. En sigaretten worden op steeds minder plekken verkocht. Een wereld waarin kinderen volledig rookvrij kunnen opgroeien komt hoe dan ook steeds dichterbij.

Meer informatie over de campagne in Tytsjerksteradiel is te vinden op t-diel.nl/op-weg-naar-een-rookvrije-generatie.

Van links naar rechts Iris van der Graaf, Wina de Boer, Sytse-Evert Adema (Reset Burgum), Frederique Vergnes, Andries Bouwman.