College Tytsjerksteradiel

Home > Organisatie & bestuur > Politiek > College Tytsjerksteradiel

College Tytsjerksteradiel

Wat doet een burgemeester? from VIDEOLOKET on Vimeo.

Wat doet een wethouder? from VIDEOLOKET on Vimeo.

Voor het maken van een afspraak met de burgemeester, 1 van de wethouders of de secretaris neemt u contact op met het bestuurssecretariaat via telefoonnummer 14 0511 of gemeente@t-diel.nl.

 • Burgemeester L.J. Gebben

  Jeroen Gebben

  De heer drs. L.J. Gebben is burgemeester van de gemeente Tytsjerksteradiel. De burgemeester is voorzitter van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. De burgemeester is het gezicht van de gemeente. Een belangrijk onderdeel van de burgemeestersportefeuille is de handhaving van de openbare orde en veiligheid. Hij reikt namens de Kroon onderscheiding uit. Verder onderhoudt hij contacten met bestuurders bij de provincie in Leeuwarden, in de regio, Noord-Nederland en de rijksoverheid in Den Haag.

 • Wethouder Mw. G. Hoekstra

  Mw. G. Hoekstra is wethouder bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Tevens is zij de eerste locoburgemeester. In haar portefeuille heeft zij o.a. Sportbeleid, Ruimtelijke ordening en Recreatie en toerisme.

 • Wethouder Mw. T. Willemsma

  Mw. T. Willemsma is wethouder bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Tevens is zij de tweede locoburgemeester. In haar portefeuille heeft zij o.a. FinanciĆ«n, Cultuur en Natuurbeleid.

 • Wethouder Dhr. A. Bouwman

  Dhr. A. Bouwman is wethouder bij de gemeente Tytsjerksteradiel. Tevens is hij de derde locoburgemeester. In zijn portefeuille heeft hij o.a. Welzijn, Jeugd en jongeren en Duurzaamheid.

 • Gemeentesecretaris/algemeen directeur Mw. H.M. van Gils

  De gemeentesecretaris/algemeen directeur is de hoogste ambtenaar in de gemeentelijke organisatie. Zij staat het college en de burgemeester bij en is als algemeen directeur verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en het functioneren van de organisatie.