Persbesluitenlijst 20 augustus 2019

Persbesluitenlijst 20 augustus 2019

Dit item is verlopen op 20-02-2020.

1. Wettersoarch operationeel jaarplan 2019

Portefeuillehouder: Tytsy Willemsma

Het college heeft het ‘Wettersoarch operationeel jaarplan 2019’ vastgesteld. In dit plan wordt beschreven welke werkzaamheden op het terrein van water en riolering dit jaar in de gemeente worden uitgevoerd.

1.1 Wettersoarch operationeel jaarplan 2019.pdfpdf(296,04 KB)

2. Nieuwe ondernemersprijzen voor Tytsjerksteradiel

Portefeuillehouder: Jeroen Gebben

De gemeente Tytsjerksteradiel organiseert samen met Rabobank Drachten Noordoost Friesland op woensdag 13 november 2019 het netwerkevenement ‘De Ondernemersprijs Tytsjerksteradiel’. Tijdens dit netwerkevenement wordt een aantal genomineerde ondernemers/ondernemingen uit de gemeente Tytsjerksteradiel in de spotlights gezet. Een onafhankelijk jury beoordeeld bedrijven in twee categorieën. Er wordt een prijs uitgereikt aan bedrijven met minder dan 10 medewerkers en een prijs voor grotere bedrijven. Daarnaast verzorgt de Rabobank Drachten Noordoost Friesland de publieksprijs. Het evenement wordt voor het eerst in Tytsjerksteradiel gehouden en past bij een gemeente die zich voor de 2e keer op rij de meest MKB-vriendelijkste gemeente van Fryslân mag noemen.

3. Herinrichting doorgaande weg in Tytsjerk

Portefeuillehouder: Tytsy Willemsma

In het najaar start gemeente Tytsjerksteradiel met werkzaamheden aan de doorgaande weg in Tytsjerk. Het gaat om het gedeelte binnen de bebouwde kom. De weg is toe aan onderhoud en krijgt daarom nieuw asfalt. De klinkerstroken naast de rijbaan verdwijnen. Daarnaast worden onder andere tijdelijke wegversmallingen definitief geplaatst. De plannen kwamen tot stand in samenspraak met Dorpsbelang Tytsjerk en werden voor de zomervakantie aan de omgeving gepresenteerd. Inmiddels zijn de plannen definitief. Met het gedeelte van de weg buiten de bebouwde kom gaat de gemeente in 2020/2021 aan de slag.

4. Openbare Besluitenlijst vergadering 16 juli 2019

4.1 Besluitenlijst 2019-07-16.pdfpdf(108,48 KB)