Werkzaamheden aan de Nieuwe Straatweg in Gytsjerk

Home > Inwoners > Actueel > Werkzaamheden > Werkzaamheden aan de Nieuwe Straatweg in Gytsjerk

Werkzaamheden aan de Nieuwe Straatweg in Gytsjerk

Dit item is verlopen op 16-05-2020.

Binnenkort starten we met de werkzaamheden aan de Nieuwe Straatweg / Kaetsjemuowei in Gytsjerk. De weg is toe aan onderhoud en krijgt daarom nieuwe bestrating.

Wanneer de werkzaamheden precies starten, is op dit moment nog niet bekend. We houden u op de hoogte via deze website. 

Informatieavond

Woensdag 12 juni was er een informatieavond in De Canterlanden in Gytsjerk. De uitkomsten van de informatieavond zijn in een vraag- en antwoordnotitie verwerkt. De notitie is via deze website te downloaden. Ook tekeningen van het ontwerp en de wegversmallingen zijn onderaan de pagina te vinden.

Wat gaat er veranderen?

De Nieuwe Straatweg vanaf de bocht bij huisnummer 73 en het resterende gedeelte van de Kaetsjemuoiwei tot aan De Pleats is toe aan onderhoud. De weg krijgt daarom nieuwe bestrating. Daarnaast doen we een aantal andere aanpassingen in de weg om ervoor te zorgen dat het verkeer langzamer gaat rijden. Zo komen er een aantal wegversmallingen en ‘punaises’ op de kruispunten. In een gedeelte van de bebouwde kom maken we de weg visueel smaller door andere klinkers te gebruiken.

Wanneer starten de werkzaamheden?

Inmiddels is er een aannemer geselecteerd om de werkzaamheden uit te voeren. Wanneer de aannemer precies start met de werkzaamheden, is op dit moment nog niet bekend. Zodra de aannemer de planning klaar heeft, plaatsen we deze op de website. Aanwonenden worden geïnformeerd met een brief. 

Het ontwerp

U kunt het ontwerp downloaden onderaan deze website.