Welke boom verdient de titel ‘Boom van het Jaar’?

Home > Inwoners > Actueel > Nieuws > Welke boom verdient de titel ‘Boom van het Jaar’?

Welke boom verdient de titel ‘Boom van het Jaar’?

Bomen vertellen ons verhalen. Verhalen om gedeeld en steeds weer opnieuw verteld te worden. Door de plek waar ze staan, zijn bomen stille getuigen van menselijke emoties en verhalen ‘groot en klein.’

Het SBNL Natuurfonds heeft sinds 2018 het initiatief genomen om met ‘De Boom van Jaar’ verhalen achter Nederlandse bomen meer bekendheid te geven.

De Boom van het Jaar verkiezing draait om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een historisch verhaal of om een boom met een bijzondere maatschappelijke waarde voor een dorp of stad. De boom die een natuurramp overleefde. Of die op het schoolplein generaties scholieren aan zich voorbij zag trekken. De boom waaronder al sinds mensenheugenis het dorpsfeest plaatsvindt. Bomen vertolken een emotionele waarde, zij vertellen ons verhalen die het waard zijn gedeeld en herinnerd te worden.

Nomineer een boom

Staat er in Tytsjerksteradiel een boom die de titel ‘Boom van het Jaar’ verdient? Nomineer de boom dan met een foto en een verhaal via www.deboomvanhetjaar.nl Aanmelden kan tot 18 mei.

De vakjury van Het SBNL Natuurfonds kiest uit alle aanmeldingen één boom per provincie.