Tweede gezonde sportkantine in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

Home > Inwoners > Actueel > Nieuws > Tweede gezonde sportkantine in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

Tweede gezonde sportkantine in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

Dit item is verlopen op 27-08-2020.

Voetbalvereniging ’t Fean ’58 in Surhuisterveen heeft, een halfjaar na koploper zwembad De Kûpe in Buitenpost, ook een gezonde sportkantine gerealiseerd. In aanwezigheid van jeugdleden ontvangt trotse voorzitter Gerard Veenstra de onderscheiding.

‘Geweldig, dat u zich met deze club inzet voor een gezonde jeugd. Het assortiment is uitgebreid met gezonde varianten en waterdrinken wordt gestimuleerd,’ zegt gezondheidswethouder Margreet Jonker. ‘We hebben nog meer sportverenigingen in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel op het lijstje staan die ook bezig zijn met een gezonde kantine te realiseren.’  

Gezonde sportkantine

De gezonde sportkantine bij ’t Fean ’58 is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeenten, Team:Fit en de voetbalvereniging. Met Team:Fit maakt een sportkantine of -accommodatie in een paar eenvoudige stappen het voedingsaanbod gezonder, zonder hiervoor omzet te hoeven inleveren. Team:Fit is onderdeel van JOGG, waar beide gemeenten bij zijn aangesloten. JOGG werkt samen met bestuurders, bedrijven en organisaties aan een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien. 

Meer informatie

Wie meer informatie over de gezonde sportkantine wil, kan contact opnemen met JOGG-regisseur Willemijn Meijer via telefoonnummer 06 31 64 92 72 en e-mail w.meijer@ggdfryslan.nl

Margreet Jonker reikt certificaat sportieve kantine uit aan 't Fean '58

Margreet Jonker reikt certificaat sportieve kantine uit aan 't Fean '58

Onder toeziend oog van jeugdleden van ’t Fean ’58 overhandigt wethouder Margreet Jonker de onderscheiding voor gezonde sportkantine aan voorzitter Gerard Veenstra.