Maatregelen recreatieve voorzieningen

Home > Inwoners > Actueel > Nieuws > Maatregelen recreatieve voorzieningen

Maatregelen recreatieve voorzieningen

Dit item is verlopen op 26-06-2020.

Aansluitend op de verlenging van de landelijke maatregelen in verband met corona, blijven ook in Tytsjerksteradiel de beperkingen op recreatieve voorzieningen in stand. Dit geldt tot in ieder geval 20 mei. 

Sanitaire voorzieningen op campings, recreatieparken en jachthavens

De sanitaire voorzieningen op campings, parken en jachthavens blijven dicht. Recreatiebedrijven en campings mogen open voor gasten die een huisje, chalet of stacaravan hebben met eigen sanitaire voorzieningen. De richtlijnen van de Rijksoverheid moeten hierbij wel opgevolgd kunnen worden.

Campers

Het is mogelijk om met een camper, met eigen voorzieningen, in Friesland te reizen. Toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens zijn gesloten. Dit betekent: het bijvullen van water en het legen van chemisch toiletten is niet mogelijk. Ook op de camperplaats geldt de richtlijn: houd 1,5 meter afstand en vermijd groepsvorming (3 personen of meer).

Ga niet onnodig de deur uit of het water op

Algemeen blijft het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig de deur uit of het water op te gaan. Rijksoverheid en gemeenten doen hierbij een beroep op de eigen verantwoording van de inwoners. Wil je toch genieten van de zon of een frisse neus halen? Houd altijd de richtlijn van 1,5 meter afstand in acht en vermijd groepsvorming. Deze maatregelen gelden ook voor de watersport. Buiten het gezin om is het niet toegestaan om met meer dan 3 mensen op een boot te verblijven, dit in verband met de richtlijn van 1,5 meter afstand.