Maatregelen bruggen, sluizen, pontjes en recreatieve voorzieningen

Home > Inwoners > Actueel > Nieuws > Maatregelen bruggen, sluizen, pontjes en recreatieve voorzieningen

Maatregelen bruggen, sluizen, pontjes en recreatieve voorzieningen

Aansluitend op de verlenging van de landelijke maatregelen in verband met corona, blijven ook in Tytsjerksteradiel de beperkingen bij bruggen, sluizen, pontjes en recreatieve voorzieningen in stand. Dit geldt tot in ieder geval 20 mei. Ten aanzien van de brugbediening sluiten we aan bij de provinciale regeling. Met deze beperkingen sluiten we aan bij de maatregelen van het Rijk om de verspreiding van het corona-virus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Sanitaire voorzieningen op campings, recreatieparken en jachthavens

De sanitaire voorzieningen op campings, parken en jachthavens blijven dicht. Recreatiebedrijven en campings mogen open voor gasten die een huisje, chalet of stacaravan hebben met eigen sanitaire voorzieningen. De richtlijnen van de Rijksoverheid moeten hierbij wel opgevolgd kunnen worden.

Campers

Het is mogelijk om met een camper, met eigen voorzieningen, in Friesland te reizen. Toilet-, was- en douchevoorzieningen op campings en jachthavens zijn gesloten. Dit betekent: het bijvullen van water en het legen van chemisch toiletten is niet mogelijk. Ook op de camperplaats geldt de richtlijn: houd 1,5 meter afstand en vermijd groepsvorming (3 personen of meer).

Ga niet onnodig de deur uit of het water op

Algemeen blijft het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet onnodig de deur uit of het water op te gaan. Rijksoverheid en gemeenten doen hierbij een beroep op de eigen verantwoording van de inwoners. Wil je toch genieten van de zon of een frisse neus halen? Houd altijd de richtlijn van 1,5 meter afstand in acht en vermijd groepsvorming. Deze maatregelen gelden ook voor de watersport. Buiten het gezin om is het niet toegestaan om met meer dan 3 mensen op een boot te verblijven, dit in verband met de richtlijn van 1,5 meter afstand.
 

Bediening bruggen en sluizen

  • Per 1 mei sluiten we voor de brugbediening aan bij de provinciale regeling.
  • Brug Eastermar wordt bediend van maandag t/m zondag van 9:00 tot 19:00 uur. Vanaf 1 juni tot en met september wordt de brug bediend van 09:00 tot 20:00 uur. Wel blijft gelden: Blijf zoveel mogelijk thuis! Ga niet onnodig het water op! 
  • Brug Aldtsjerk kan vooralsnog niet geopend worden. Deze brug is nog in afwachting van reparatie in verband met een aanrijding vorig jaar. Naar verwachting is deze brug begin juni gereed.”
  • De sluizen in de Bûtenfjildroute, deze route loopt van Leeuwarden naar Zwaagwesteinde, zijn zelfbediening. Deze sluizen zijn ter hoogte van Ryptsjerk: it Klaasslúske en de Wâlsterslús. Mocht u door deze sluizen willen gaan, neemt u dan ook de richtlijnen van de RIVM in acht.
  • We sluiten hiermee aan bij de provinciale maatregelen;
  • De maatregelen gelden in ieder geval tot en met 20 mei;