Kinderen Tytsjerksteradiel sluiten vakantie af met weekje sport en spel

Home > Inwoners > Actueel > Nieuws > Kinderen Tytsjerksteradiel sluiten vakantie af met weekje sport en spel

Kinderen Tytsjerksteradiel sluiten vakantie af met weekje sport en spel

Voor het derde jaar op rij sluiten kinderen van groep 3 t/m 8 uit de gemeente Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel de schoolvakantie af met vijf dagen lang beweging in de buitenlucht.

Wethouder Gelbrig Hoekstra gaf vanmorgen het startschot bij V.V. Eastermar: “Iedere dag worden sportieve en uitdagende activiteiten voor kinderen in de buitenlucht georganiseerd. Dit wordt een onvergetelijke vakantieweek.’ De activiteiten worden verzorgd door ervaren begeleiding van Echt Outdoor en vinden iedere dag op een andere locaties in de gemeenten plaats.

Naast de alledaagse sporten zoals voetbal, volleybal, hockey, tennis enz. gaan de deelnemers bijvoorbeeld ook boogschieten, BMX’en en kanoën. Daarbij wordt er zoveel mogelijk samengewerkt met de lokale sportaanbieders en unieke locaties in beide gemeenten. Deelnemers worden op hun eigen niveau uitgedaagd om grenzen te verleggen maar ook om samen te werken. Hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd, maar ook de mix van jong en oud komt veelvuldig voor. Vanwege het warme weer wordt gezorgd voor de nodige verkoeling met activiteiten in of nabij het water.

De Kids Vakantie Week is opgezet om kinderen die niet op vakantie kunnen toch een vakantiegevoel te geven. Kinderen uit gezinnen met een smalle beurs kunnen daarvoor een beroep doen op een bijdrage van Stichting Leergeld. Namen bij de eerste editie 24 kinderen deel, dit jaar doen er maar liefst 96 kinderen mee aan de activiteiten.

Deze 5-daagse activiteit wordt ondersteund door de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen. De kinderen krijgen vanuit het Jongeren op Gezond Gewicht programma dagelijks fruit en een lunch aangeboden. De vakantieweek dit jaar zit helemaal vol, deelname is niet meer mogelijk.