Kinderen brengen burgemeester gezond ontbijt in gemeentehuis

Home > Inwoners > Actueel > Nieuws > Kinderen brengen burgemeester gezond ontbijt in gemeentehuis

Kinderen brengen burgemeester gezond ontbijt in gemeentehuis

Dit item is verlopen op 22-12-2019.

Vanochtend brachten 13 leerlingen van groep 6 van CBS ‘De Paadwizer’ uit Oentsjerk een ontbijtje bij burgemeester Jeroen Gebben in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met het Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2800 basisscholen.

Jeroen Gebben overhandigde een cheque van 150 euro aan de kinderen. Hiermee betaalde hij symbolisch het ontbijt met een donatie aan stichting Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn.

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

De gemeente Tytsjerksteradiel stimuleert gezonde voeding. Dit is een thema binnen de JOGG-aanpak (Jongeren Op Gezond Gewicht).