Gemeentesecretaris/directeur Erik van der Laan vertrekt bij gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

Home > Inwoners > Actueel > Nieuws > Gemeentesecretaris/directeur Erik van der Laan vertrekt bij gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

Gemeentesecretaris/directeur Erik van der Laan vertrekt bij gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

Dit item is verlopen op 19-06-2020.

Erik van der Laan, gemeentesecretaris van Achtkarspelen en directeur van de werkmaatschappij 8KTD, vertrekt per 1 april 2020. Van der Laan startte in 2013 bij gemeente Achtkarspelen. Hij kondigde in januari zijn vertrek aan, na bijna zeven jaar is hij toe aan nieuwe uitdagingen.

Van der Laan heeft vormgegeven aan de ambtelijke samenwerking die vanaf 2014 bestaat tussen Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. De afgelopen twee jaar deed hij dit samen met Maaike van Gils, waarmee hij samen de directie van 8KTD vormde. Van der Laan heeft verder onder andere zorggedragen voor de implementatie van de drie decentralisaties in het sociaal domein. Burgemeester Oebele Brouwer: “We vinden het ontzettend jammer dat Erik vertrekt, we gaan zijn toewijding en expertise missen, hij heeft veel betekend voor de gemeente Achtkarspelen en de werkmaatschappij 8KTD.”
 

Interim-gemeentesecretaris/directeur start 16 maart

Een tijdelijke opvolger voor Van der Laan is gevonden in de heer Jaap Wijma uit Groningen. Hij start op 16 maart als gemeentesecretaris van Achtkarspelen en directeur van de werkmaatschappij 8KTD. Binnenkort start de werving voor een structurele invulling van de functie.