Gemeentehuis kleurt oranje voor campagne tegen vrouwengeweld

Home > Inwoners > Actueel > Nieuws > Gemeentehuis kleurt oranje voor campagne tegen vrouwengeweld

Gemeentehuis kleurt oranje voor campagne tegen vrouwengeweld

Dit item is verlopen op 11-12-2019.

De gemeente Tytsjerksteradiel zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt het gemeentehuis van 25 november tot 10 december oranje. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne, waar meer dan honderd landen aan meedoen, trapt af op deze dag en eindigt op 10 december. Dit zijn de '16 Days of Action' tegen geweld tegen vrouwen. De campagne wordt wereldwijd gecoördineerd door UN Women, de VN organisatie voor vrouwenrechten.

Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander landmark door overheden is een vast onderdeel van Orange the World. Internationaal kleurden eerder bijvoorbeeld Time Square, de Niagara Falls en de Brandenburger Tor al oranje. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen.

Meer informatie over de Orange the World campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl