Corona: Gemeente Tytsjerksteradiel is beperkt open

Home > Inwoners > Actueel > Nieuws > Corona: Gemeente Tytsjerksteradiel is beperkt open

Corona: Gemeente Tytsjerksteradiel is beperkt open

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De gemeente Tytsjerksteradiel heeft daarom besloten om medewerkers, indien mogelijk, tot en met 31 maart thuis te laten werken.


Dienstverlening in het gemeentehuis

De dienstverlening voor onze inwoners gaat zoveel als mogelijk door. De afdeling Burgerzaken is open maar we vragen u nadrukkelijk om een niet urgent bezoek aan het gemeentehuis uit te stellen tot na 31 maart.

  • Is bijvoorbeeld uw reisdocument of rijbewijs tot half april geldig en niet met spoed nodig, dan graag uw bezoek uitstellen. Ligt uw document klaar, maar is uw huidige document nog wel een aantal weken geldig? Stel uw bezoek dan ook nog even uit.
  • Wilt u post afleveren? Gooi het dan in de brievenbus.
  • Wist u dat u bepaalde zaken ook thuis via de computer kunt regelen? Zo kunt u een verhuizing online doorgeven, een uittreksel digitaal aanvragen en ook bouwtekeningen zijn digitaal aan te vragen. We vragen u om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken, zodat u niet naar het gemeentehuis hoeft te komen.
     

Dienstverlening buiten het gemeentehuis

Medewerkers van de Buitendienst blijven hun werk waar mogelijk uitvoeren. De Milieustraat in Burgum en het Composteerterrein in Sumar blijven open tijdens de normale openingstijden. Ook worden uw afvalcontainers gewoon geleegd.


Heeft u een afspraak?

Heeft u een afspraak bij andere dan bovengenoemde afdelingen/diensten in de komende periode (tot 1 april)? Dan nemen wij contact met u op. U hoeft zelf geen actie te ondernemen.  
 

Liveblog

Via een liveblog houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus. Ververs het liveblog regelmatig om de laatste update te zien. Op de site van de GGD Frysl├ón en de site van het RIVM vindt u meer informatie over het coronavirus, waaronder veelgestelde vragen en de geldende richtlijnen. Heeft u zelf klachten? Neem dan telefonisch contact op met uw huisarts en ga niet zelf naar het spreekuur.