Burgemeester Gebben sluit drugspanden in Noardburgum

Home > Inwoners > Actueel > Nieuws > Burgemeester Gebben sluit drugspanden in Noardburgum

Burgemeester Gebben sluit drugspanden in Noardburgum

Burgemeester Jeroen Gebben van gemeente Tytsjerksteradiel heeft op donderdag 25 juni twee panden in Noardburgum gesloten. Beide panden zijn gesloten voor een periode van twee maanden.

In een woning aan de Veldmansweg werd bij een eerdere huiszoeking een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Ook is er een wapen en een ruime hoeveelheid contant geld in beslag genomen. Het andere pand dat is gesloten betreft een bijgebouw van een woning aan de Zomerweg. In het gebouw en de omliggende tuin stuitte de politie eveneens op een grote partij softdrugs, meerdere wapens, pepperspray en een ruime hoeveelheid contant geld.


Drugsbeleid

De regels voor het drugsbeleid zijn in 2018 aangescherpt door de burgemeesters in Noordoost Fryslân. Met het nieuwe beleid heeft een burgemeester de mogelijkheid bestuursdwang toe te passen en woningen, of voor het publiek toegankelijke inrichtingen, te sluiten als daar sprake is van drugshandel. Het gemeentelijk drugsbeleid van Tytsjerksteradiel staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging van de aangehouden inwoners, hierover neemt het Openbaar Ministerie een beslissing.