Afvalestafette Tytsjerksteradiel van start

Home > Inwoners > Actueel > Nieuws > Afvalestafette Tytsjerksteradiel van start

Afvalestafette Tytsjerksteradiel van start

In Tytsjerksteradiel ging vandaag de Afvalestafette van start. Met verschillende acties wil de gemeente, samen met Nederland Schoon, extra aandacht vestigen op het opruimen van zwerfafval. Vanuit Nederland Schoon was er vandaag ter ondersteuning een promotieteam aanwezig die langs de dorpen ging om inwoners te enthousiasmeren om hun eigen leefomgeving schoon te houden. Ook verschillende ondernemers dragen hun steentje bij in het afvalvrij houden van de omgeving. Symbolisch overhandigde wethouder Andries Bouwman daarom vandaag de eerste afvalgrijper aan it Fiskhûs in Hurdegaryp.

Na een week draagt It Fiskhûs de afvalgrijper over aan een andere ondernemer die ook een gebied schoonmaakt én houdt. Op die manier ontstaat er een estafette met als doel een 100% zwerfafvalvrij Tytsjerksteradiel. Ook andere enthousiaste ondernemers worden opgeroepen om zich aan te sluiten bij de estafette en zich aan te melden via www.supportersvanschoon.nl.

Naast de Afvalestafette gingen een aantal werknemers van de gemeente, samen met wethouder Andries Bouwman, op pad tijdens een zogeheten ‘opschoonwandeling’. Zij liepen tijdens de lunchpauze met een afvalgrijper en een afvalzak om rondom het gemeentehuis zwerfafval te verzamelen.

In Tytsjerksteradiel zijn al een aantal inwoners die zich vrijwillig inzetten voor een schonere omgeving. Ben je ook enthousiast en wil je hen vergezellen en een steentje bijdragen? Laat weten welk gebied jij wil schoonhouden via www.supportervanschoon.nl.

Samen op weg naar een 100% zwerfafvalvrij Tytsjerksteradiel!