Afval scheiden, wat vindt u ervan?  

Home > Inwoners > Actueel > Nieuws > Afval scheiden, wat vindt u ervan?  

Afval scheiden, wat vindt u ervan?  

Afvalinzameling gaat ook in deze tijd zoveel mogelijk door zoals u van ons gewend bent. Mogelijk heeft u meer huishoudelijk afval nu u meer thuis bent. Hoe blijft u de baas over uw sortibak? De gemeente wil u graag helpen.

Wat vindt u van afval scheiden en hoe doet u dat?

Vul de online enquête in op www.t-diel.nl/afvalscheiden. Met uw antwoorden kunnen we nagaan wat wij eventueel nog meer voor u kunnen betekenen als het gaat om afvalscheiding. Ook geven we u informatie hoe de afvalinzameling in Tytsjerksteradiel geregeld is en wat er in 2021 gaat veranderen. Verder geven we tips om uw afval beter te scheiden zodat u tijdens de coronacrisis, maar juist ook daarna, de ruimte in uw sortibak de baas bent en ú uw steentje bij kunt dragen aan een beter milieu.

Waarom is afval scheiden belangrijk?

Steeds meer mensen helpen het milieu een handje, hierdoor wordt afval scheiden steeds populairder. Waarom is afval scheiden zo belangrijk? Afval scheiden is beter voor het milieu omdat het afval dan op de juiste manier verwerkt wordt en u bespaart ruimte in uw sortibak. Het scheiden van afval zorgt ervoor dat we recyclebare materialen opnieuw kunnen gebruiken bij het maken van nieuwe producten.

De gegevens die u invult blijven anoniem. Invullen kost maximaal 10 minuten. Bedankt voor het invullen!

Vul de enquête in op www.t-diel.nl/afvalscheiden en maak kans op een luxe afvalbak. Elke 100ste inzender krijgt een biobakje van gerecycled plastic!