Aanvragen rijbewijs & afspraak maken in het gemeentehuis

Home > Inwoners > Actueel > Nieuws > Aanvragen rijbewijs & afspraak maken in het gemeentehuis

Aanvragen rijbewijs & afspraak maken in het gemeentehuis

Door de coronamaatregelen is het niet altijd gemakkelijk om uw rijbewijs op tijd te verlengen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Als uw rijbewijs is verlopen/verloopt in de periode van 1 februari 2020 tot en met 31 augustus 2020, mag u 7 maanden doorrijden binnen Europa met dit verlopen rijbewijs. De 7 maanden gaan in vanaf de datum dat uw rijbewijs verloopt. U blijft in die periode verzekerd en krijgt hiervoor geen boete als je staande wordt gehouden. Kijk voor de voorwaarden op www.rdw.nl.

We roepen iedereen met een verlopen document wel op om binnenkort een afspraak in te plannen! Dus wacht vooral niet totdat de 7 maanden zijn verstreken.

Afspraak maken
Het maken van een afspraak kan vanaf nu weer gemakkelijk en snel via onze website! We vragen iedereen om ongeveer 2 weken voor de afloopdatum (en dus niet veel eerder) van uw document een afspraak in te plannen. Op deze manier kunnen we de toestroom van alle aanvragen deze extra drukke periode goed verspreiden en documenten op tijd leveren.

In het gemeentehuis gelden ook alle maatregelen om Corona te voorkomen. Meer informatie hierover vindt u op www.rijksoverheid.nl.