Nieuws

Nieuws

RSS
 • Aangepaste dienstverlening voor buitenmedewerkers door hoge temperaturen

  (23-07-2019)

  Door de hoge temperaturen van de aankomende dagen werkt het buitenpersoneel van woensdag t/m vrijdag volgens een aangepast schema. Dit betekent het volgende:

  Lees verder
 • Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen BV en Pranger Rosier bouwen nieuwe sporthal in Burgum

  (17-07-2019)

  Aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen BV uit Goor/Deventer mag, samen met Pranger-Rosier Installaties uit Dokkum, de sporthal in Burgum bouwen. Woensdag 17 juli 2019 werd de overeenkomst door alle partijen ondertekend. Wethouder Gelbrig Hoekstra-Mozes tekende namens de gemeente Tytsjerksteradiel. ’Na de eerste fase planvorming, samen met het burgerinitiatief, kunnen we nu de volgende stap zetten en dat is het starten van de bouw’. Namens Haafkens en Zonen tekende directeur Fons Haafkes en namens Pranger-Rosier directeur Marc Mulder. ‘We zijn erg blij met de opdracht. We bouwen ruimte en ruimte smoort de drukte,’ aldus Fons Haafkes.

  Lees verder
 • Zwembad De Wetterstins gedurende zomerperiode gesloten

  (12-07-2019)

  Het zwembad de Wetterstins is gesloten van maandag 15 juli tot en met zondag 25 augustus. Toch zwemmen in de zomerperiode? Je kunt terecht in het buitenbad De Sawn Doarpen in Gytsjerk. Dit bad is de hele zomer geopend. Kijk voor de openingstijden op www.sawndoarpen.nl

 • Aannemersbedrijf C. van den Adel Burgum aan de slag met herinrichting Stationskwartier Hurdegaryp

  (05-07-2019)

  Het werk “Herinrichting van het zogenaamde Stationskwartier in Hurdegaryp” is de gemeente voornemens te gunnen aan aannemersbedrijf C. van den Adel uit Burgum. Wethouder Tytsy Willemsma opende gister de enveloppen met de inschrijfbiljetten. “De gemeente Tytsjerksteradiel is der mei ynnommen dat nei Garyp, Burgum en Hurdegaryp doarp no ek it lêste dielprojekt fan it Programma Kansen in Kernen Tytsjerksteradiel los kin. Wy binne der ek wol grutsk op dat it wurk yn Hurdegaryp Stationskwartier opnij útfiert wurde sil troch dizze oannimmer út eigen gemeente”.

  Lees verder
 • Watertappunt voor Wetter en Willepark Burgum

  (01-07-2019)

  Wethouder Tytsy Willemsma heeft op maandag 1 juli het watertappunt in het Wetter en Willepark in Burgum officieel in gebruik genomen. Leerlingen van de eerste klas van OSG Singelland uit Burgum hadden de officiële primeur: tijdens hun sportdag vulden zij hun eigen flesje of bidon via het watertappunt. Het tappunt is nu een aantal weken in gebruik en is enthousiast ontvangen door de bezoekers van het park.
   

  Lees verder
 • Plaatsing tijdelijke noodbrug in Aldtsjerk

  (01-07-2019)

  Op dinsdag 11 juni is de monumentale brug over de Moark in Aldtsjerk aangereden door een vrachtwagen. De bovenbouw van de brug is hierbij dusdanig beschadigd dat er gevaar dreigde voor instorting. Diezelfde dag is besloten de gehele bovenbouw te verwijderen en voor reparatie af te voeren. Hier lees je wat de consequenties zijn voor voetgangers, fietsers, autoverkeer en scheepvaart.

  Lees verder
 • Gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zetten zich in voor mantelzorgers

  (20-06-2019)

  De gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bundelen hun krachten als het gaat om het vinden van ontspanningsmogelijkheden voor mantelzorgers. De wensen van mantelzorgers vormen daarbij de basis.

  Lees verder
 • Brug in Aldtsjerk

  (20-06-2019)

  Op dinsdag 11 juni is de monumentale brug over de Moark in Aldtsjerk aangereden door een vrachtwagen. De bovenbouw van de brug is hierbij dusdanig beschadigd dat er gevaar dreigde voor instorting. Nog diezelfde dag is besloten de gehele bovenbouw te verwijderen en voor reparatie af te voeren. Door het ongemak is de brug één dag gestremd geweest voor alle verkeer.

  Lees verder
 • Resultaten enquête 'Overlast door regenwater'

  (18-06-2019)

  In hoeverre ervaart u overlast door regenwater? Voor het gemeentelijk rioleringsplan stond de afgelopen weken een enquête online met vragen over regenwateroverlast bij u thuis. 

  Lees verder
 • Maatregelen voor gezonde financiële toekomst Tytsjerksteradiel

  (14-06-2019)

  Het college van Tytsjerksteradiel heeft de kadernota 2020-2023 aan de raad aangeboden. De kadernota toont de financiële uitdagingen waar de gemeente komende jaren voor staat. In de loop van maart is duidelijk geworden dat zonder verder ingrijpen het evenwicht tussen uitgaven en inkomsten in de meerjarenbegroting niet wordt bereikt. De kadernota bevat daarom een voorstel voor maatregelen om toe te werken naar een structureel sluitende begroting. Gemeenten staan onder financiële hoogspanning vanwege tekorten op het sociaal domein. Dit geldt ook voor Tytsjerksteradiel.

  Lees verder
 • Brug Aldtsjerk weer open voor wegverkeer, stremming vaarverkeer nog van kracht

  (11-06-2019)

  Update 11/6 21.45 uur: De brug in de Van Sminiaweg in Aldtsjerk is weer open voor wegverkeer. De stremming voor het vaarverkeer blijft tot nader bericht van kracht. De oude brug in het dorp werd vanmorgen aangereden door een vrachtwagen. De aanrijding heeft de bovenbouw van de brug zo beschadigd dat er gevaar dreigde voor instorting. De gehele bovenbouw is daarom vandaag verwijderd voor reparatie.

  Lees verder
 • Tunnel Sigerswâld afgesloten in verband met onderhoud

  (06-06-2019)

  Door onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt bij de tunnel in Sigerswâld is de tunnel momenteel afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de tunnel.

  Lees verder
 • Tytsjerksteradiel werkt aan betere scheiding en inzameling afval

  (29-05-2019)

  De gemeente Tytsjerksteradiel werkt aan betere scheiding en inzameling van het huishoudelijk afval. Hiervoor heeft het college een grondstoffenbeleidsplan vastgesteld.

  Lees verder
 • Identiteitsbewijs (uit)lenen is strafbaar

  (22-05-2019)

  De gemeente wil jongeren die gebruik maken van een vals ID-bewijs of hun ID-bewijs uitlenen, erop wijzen dat dit grote gevolgen kan hebben.

  Lees verder
 • Gedeputeerde Kielstra op bezoek in de Noardlike Fryske Wâlden

  (06-02-2019)

  Maandag 4 februari bezocht gedeputeerde Kielstra de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Wethouder Hoekstra van Tytsjerksteradiel en wethouder Jonker van Achtkarspelen ontvingen de gedeputeerde bij de klompenmakerij/ klompenmuseum in Noardburgum. Met het bezoek willen beide gemeenten de Noardlike Fryske Wâlden onder de aandacht brengen. “In Friesland hebben we de wadden, de meren en Leeuwarden als culturele hoofdstad 2018 maar we hebben ook de Wâlden. Deze regio heeft alles: cultuur, karakter en streekproducten en dat verdient de aandacht,” aldus wethouder Hoekstra. Naast de gedeputeerde waren er ook gasten van Merk Fryslân en de Toerisme Alliantie Friesland aanwezig om mee te praten over de ontwikkeling van de Noardlike Fryske Wâlden.

  Lees verder
 • Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel bieden extra ondersteuning aan werkzoekenden

  (23-04-2018)

  De gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen zijn gestart met het bieden van extra ondersteuning aan inwoners die werk zoeken en een uitkering ontvangen anders dan een bijstandsuitkering. Het gaat om vrijwillige en vrijblijvende ondersteuning gericht op het vinden van een baan. Er zijn momenteel kansen op de arbeidsmarkt, deze blijven onbenut omdat werkzoekenden meestal alleen binnen hun eigen werkgebied zoeken. Door extra ondersteuning richting het vinden van werk kunnen de mogelijkheden die het UWV biedt gecombineerd worden met de mogelijkheden die de gemeenten hebben.

  Lees verder
Archief

Contact opnemen

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

gemeente@t-diel.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Suggesties voor verbeteringen van deze website?