Minimagids

Home > Inwoners > Minimagids

Minimagids

‘Weet u welke regelingen de gemeente heeft voor mensen met weinig inkomen?’, vroeg wethouder Gelbrig Hoekstra van Tytsjerksteradiel donderdag 8 november 2018 bij de Voedselbank in Burgum. ‘Dankzij de herintroductie van de minimagids kan iedereen nu lezen welke mogelijkheden er allemaal zijn.’ Ze reikte de eerste gidsen uit aan de medewerkers van de voedselbank. De gids met de titel ‘Een extraatje in de portemonnee’ helpt iedere inwoner van Tytsjerksteradiel met minder inkomen. ‘Het kan gebeuren dat inwoners naast hun inkomen extra financiële ondersteuning nodig zijn. Een aantal regelingen kan daarbij helpen. Er is soms meer mogelijk dan verwacht.’

In de gids is veel aandacht besteed aan de indeling en leesbaarheid. Naast gemeentelijke en landelijke regelingen, staat in de gids informatie over bijvoorbeeld kinderopvang, studietoelage en schuldhulpverlening.

In de minimagids ‘Een extraatje in de portemonnee’ is te lezen hoe inwoners van Tytsjerksteradiel regelingen en tegemoetkomingen aan kunnen vragen en wie daar eventueel bij kan helpen.

Downloaden minimagids

U opent de minimagids ‘Een extraatje in de portemonnee’ en de bijbehorende tabel via de onderstaande links.

Documenten:

Contact opnemen

Raadhuisweg 7
9251 GH Burgum (adres en route)

gemeente@t-diel.nl

Telefoonnummer 14 0511
Bellen vanuit het buitenland
Bereikbaarheid bij calamiteiten

Openingstijden

Heeft u een vraag? WhatsApp ons!
06 21 15 48 97. Het is niet mogelijk om naar dit nummer te bellen of een sms te sturen.

Suggesties voor verbeteringen van deze website?