Gemeentelijke monumenten pagina

Home > Inwoners > Gemeentelijke monumenten pagina

Gemeentelijke monumenten pagina

De gemeente Tytsjerksteradiel hecht veel waarde aan de karakteristieke panden in de gemeente. Dit vormt samen met het historische bodemvondsten, het woudenlandschap en open/ weidse landschap de identiteit van onze omgeving. Daarom wil de gemeente dat deze karakteristieke panden behouden blijven. Hiermee blijft immers de geschiedenis van onze mooie gemeente zichtbaar. De gemeente is daarom van plan om de panden met cultuur historische waarde aan te wijzen als gemeentelijk monument.  

Planning

Planning van de procedure

  • 23 november 2017 opiniĆ«rende raadsvergadering
  • 2e kwartaal 2018 besluitvormende raadsvergadering

Als de raad ervoor kiest om het college te volgen, dan wordt na de zomervakantie de procedure opgestart.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden hebben wij voor u op een rij gezet op de pagina veelgestelde vragen.

Nieuwsbrieven

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de gemeentelijke monumenten via de online nieuwsbrief.

Dorpen

Overzicht per dorp

Er is een overzicht gemaakt van panden die mogelijk kunnen worden aangewezen om een gemeentelijk monument te worden. Het overzicht per dorp vindt u op de pagina Voorgedragen gemeentelijke monumenten per dorp.

Brochure en toelichting

Brochure en toelichting

Wat betekent het wanneer uw pand is voorgedragen als gemeentelijk monument? Deze informatie vindt u op de pagina Brochure en toelichting

Rijksmonumenten

Heeft nog vragen?

Heeft u nog vragen?

Staat het antwoord op uw vraag er niet op deze pagina's? Neem dan contact op via monumenten@t-diel.nl of via 14 0511 (zonder netnummer).