75 jier frijheid

Home > Inwoners > 75 jier frijheid

75 jier frijheid

In 2020 wordt in heel Nederland gevierd en herdacht dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden werd beƫindigd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Het is belangrijk de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Niet alleen voor (nabestaanden van) mensen die deze oorlog hebben meegemaakt, maar juist ook voor nieuwe generaties. Generaties van nu en later moeten betekenis kunnen geven aan alle facetten van deze geschiedenis.

Activiteiten

In verband met het coronavirus zijn activiteiten afgelast. Als er meer bekend is over het eventueel verplaatsen van activiteiten, dan vindt u hier een nieuw overzicht.

Holocaustmonument Levenslicht

Van 22 januari tot en met 2 februari 2020 is het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien geweest in Gytsjerk en Burgum.

Bekijk meer informatie over Levenslicht.

Subsidie

De gemeente heeft subsidiemogelijkheden voor activiteiten in het kader van het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid. De Subsidieregeling 75 jaar vrijheid is inmiddels gesloten.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Durkje Verbeek, coƶrdinator '75 jaar vrijheid', telefoonnummer 140511, email: d.verbeek@achtkarspelen.nl

Algemene informatie over herdenken en vieren vindt u op www.4en5mei.nl

Documenten: