75 jier frijheid

Home > Inwoners > 75 jier frijheid

75 jier frijheid

In 2019 en 2020 wordt in heel Nederland gevierd en herdacht dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden werd beëindigd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Het is belangrijk de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Niet alleen voor (nabestaanden van) mensen die deze oorlog hebben meegemaakt, maar juist ook voor nieuwe generaties. Generaties van nu en later moeten betekenis kunnen geven aan alle facetten van deze geschiedenis.

Activiteiten

U vindt hier een voorlopig overzicht met activiteiten in Tytsjerksteradiel in het kader van 75 jaar vrijheid.

Holocaustmonument Levenslicht

Van 22 januari tot en met 27 januari is het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien in Gytsjerk, bij de splitsing Rinia van Nautaweg (Noord) en Trynwâldsterdyk en van 28 januari tot en met 2 februari in de tuin van het gemeentehuis in Burgum.

Belangstellenden zijn maandag 27 januari om 19.00 uur van harte welkom bij de herdenking bij het monument in Gytsjerk.

Klik hier voor meer informatie over Levenslicht.

Subsidie

De gemeente heeft subsidiemogelijkheden voor activiteiten in het kader van het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid. U kunt subsidie aanvragen in de periode van 1 januari tot en met 29 februari 2020. Bekijk de Subsidieregeling 75 jaar vrijheid voor alle voorwaarden rondom de subsidie. Gebruik het online aanvraagformulier om subsidie voor uw activiteit aan te vragen.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Durkje Verbeek, coördinator '75 jaar vrijheid', telefoonnummer 140511, email: d.verbeek@achtkarspelen.nl

Algemene informatie over herdenken en vieren vindt u op www.4en5mei.nl